Dinle
Probiyotik Turşu Faydaları Nelerdir? Tarifi, Probiyotik Turşu Faydaları Nelerdir? nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Probiyotik Turşu Faydaları Nelerdir? Tarifi

Probiyotik Turşu Faydaları Nelerdir? Tarifi
Tüm sebzeleri yıkayın. Kavanozları yıkayıp sıcak sudan geçirin, kurutun. Her kavanoza 1 tatlı kaşığı yeşil çay ve tane hardal koyun. Sebzeleri aralara sarımsak gelecek şekilde yerleştirin. Turşu suyunu karıştırıp kavanoza paylaştırın. Su sebzelerin üzerini mutlaka örtmeli. Sebzeler suyun üzerine çıkıyorsa ağırlık koyabilirsiniz. Kavanozların altına derin bir kap yerleştirin. Kapaklarını gevşek bırakın. Turşuda fermentasyon başlayınca köpüklenme ve taşma olması normaldir. 3-4 gün sürüp azalarak biter. 10 gün sonunda (ortam ısısına göre 7-10 gün) turşu hazır olur, kapaklarını sıkıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!