Dinle
Kahvaltılık Tarifleri, Pankek Tarifi, Pankek nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Pankek Tarifi

Pankek Tarifi

Pankek

140 gr un (1 bardakdan biraz fazla) 2 çorba kaşığı toz seker 2 çay kaşığı kabartma tozu yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı süt (220 ml) 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 yumurta

Orta boy bir kase içerisine yumurtayı kırın ve süt ile tereyağını ilave edin ve çırpın. Daha sonra kuru malzemeleri (tuz, un, kabartma tozu ve şeker) karışıma ilave edin ve çok fazla çırpmadan karıştırın ( ufak tefek topaklar kalabilir, problem değil)

Tavanızı ısıtın ve bir kağıt havlu ile biraz yağlayın. Tava iyice ısınıca her pancake için 2-3 çorba kaşığı hamurdan dökün ve kaşığın arkası ile biraz yayıp yuvarlak bir şekil vererek kızarıp biraz kabarıncaya kadar birkaç dakika önlü arkalı pişirin. Bu arada pişen pancakelerinizi diğerlerini hazırlarken soğumaması için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.

BEN MUZUM OLMADI İÇİN YAPMADIM AMA Pancakeleri ılıkken üzerine bal dökerek muz dilimleriyle servis edin. BUDA ÇOK LEZZETLI OLUYO KREMŞANTI FALANDA SÜRERSENİZ PASTA GİBİ OLUYOR NOT : BEN 2 KASIK DÖKÜP YAPTIM 10 TANE ÇIKIYOR BU ÖLÇÜLERDEN.


Kaynak: pratikevyemekleri . com


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!