Dinle
Konserve Tarifleri, Kışlık Şakşuka Konserve Tarifi, Kışlık Şakşuka Konserve nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Kışlık Şakşuka Konserve Tarifi

Kışlık Şakşuka Konserve Tarifi

Kışlık Şakşuka Tarifi patlıcanın sosla birleşmiş hallerinden bir başka seçenek. Akdeniz bölgesinden kış için mutfaklarımıza getiriyoruz.

Kışlık Şakşuka Tarifi meze olarak ta ana yemek olarak da tercih edilebiliyor. Ana yemek olarak tercih ederseniz yanına birde cacık harika oluyor. Benden söylemesi.

Kışlık Şakşuka Tarifi bizden hazırlaması sizde. Biz malzemelere göz atıp yapmaya başlıyoruz. Artık ne şekilde tercih edersiniz  size kalmış?

Şakşuka Tarifi İçin Gereken Malzemeler

1,5 kilogram bostan patlıcan 1 kilogram sivribiber 1 kilogram kırmızı kapya biber 3 kilogram yemeklik domates 6 diş sarımsak Sıvı yağ Bir miktar tuz

Kışlık Şakşuka Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Kışlık Şakşuka Tarifi yapmak için patlıcanları bol su ile güzelce yıkayıp alacalı soyduktan sonra orta büyüklükte küpler halinde doğruyoruz. Acısı geçmesi için de tuzlu suda bir süre bekletiyoruz. Sivri biberlerimizi de yıkayıp tohumlarından ayırıyoruz.  Ve küçük küçük doğruyoruz. Domates ve kırmızı kapya biberlerimizi kabuklarını soymadan mutfak robotundan geçiriyoruz. (İsterseniz domatesleri rendeleye bilirsiniz de) Kızartma tavamıza bolca sıvı yağ dökerek kızdırıyoruz. Suyunu süzüp kuruladığımız patlıcanlarımızı tavamıza alıp kevgirle karıştırarak kızartıyoruz. Yine kevgirle süzerek çıkarıp bir kaba alıyoruz. Doğramış olduğumuz yeşil biberleri de aynı şekilde kızartıp patlıcanların üzerine koyuyoruz. Mutfak robotundan geçirmiş olduğumuz domates ve biberlerimizin içine sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz. Ocağın üzerine aldığımız tencerenin içine hazırladığımız domates sosunu döküyoruz. Tuzunu da ilave edip koyulaşıncaya kadar sık sık karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Daha sonra kızarmış patlıcan ve biberleri de tenceremize ilave edip 5-10 dakika kadar da bu şekilde pişiriyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kaynar haldeyken yıkamış olduğumuz temiz kavanozlarımıza doldurup kavanozların kapaklarını sıkıca hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Kavanozlarımızı ters çevirip oda sıcaklığında 1 gece bekletiyoruz. Daha sonra kavanozları düz çevirerek güneş almayan serin yerde dilediğiniz zaman yemek üzere kış boyunca saklayabilirsiniz. Konserve şakşukalarımız artık, uzu kış mevsimi boyunca sevdikleriniz ile birlikte yemeğe hazır.

Şakşuka Tarifi en iyi şekliyle vermesi bizden, hazırlaması sizde

Şimdiden hepinize Afiyet, bal ve şeker olsun. 
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!