Dinle
Kışlık Tarifler, Kışlık Taze Fasulye Tarifi, Kışlık Taze Fasulye nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Kışlık Taze Fasulye Tarifi

Kışlık Taze Fasulye Tarifi

Kışlık Taze Fasulye Tarifi ile kışın istediğiniz zaman aynı tazelikte yemeğinizi yapacak aynı lezzet ve yiyeceksiniz.

Dondurucuda kışlık Taze Fasulye Tarifini ayrıca yazın hazırlayıp kışın kolayca yaparak yiyebilirsiniz. Hem de mevsim tazeliğinde. Bu şekilde hazırlanan kışlık yemekler ayrıca kolaylık sağlamaktadır bize. Ayrıca sebzelerimizi mevsiminde daha uyguna almış oluruz.

Kışlık Taze Fasulye Tarifi için haydi zaman geçirmeden başlayalım bizde.

Kışlık Taze Fasulye İçin Gereken Malzemeler

1 kilogram taze fasulye 4-5 adet orta boy domates

Kışlık Taze Fasulye Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Kışlık Taze Fasulye Tarifi için ilk olarak tabi ki de fasulyelerimizi yıkayıp ayıklayarak işe başlıyoruz.  İsterseniz uzunlamasına ortadan kesin isterseniz ortadan ikiye bölün. Tamamen size kalmış nasıl tercih ederseniz o şekilde yıkayıp ayıklıyoruz. Ben ortadan ikiye bölerek tercih ettim. Daha sonra domateslerimizi de yıkayıp kabuğunu soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Yine tercihe göre domatesleri rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz. Domatesleri soyarken zorlananlar içinde domatesleri ortadan 4 eşit parçaya bölerek sıcak bir suya atıp biraz beklediğinizde de kolayca soyabilirsiniz. Doğrayıp hazırladığımız ya da rendelediğimiz domatesleri geniş uygun bir tencereye koyuyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz. Üzerine ayıklayıp yıkadığımız taze fasulyelerimizi de ekliyoruz. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını yakıp orta ateşte fasulyelerin rengi dönene kadar fasulyeleri pişmeye bırakıyoruz. Tahminen 15 dakika kadar pişiriyoruz. Tabi arada karıştırmayı da ihmal etmiyoruz ki eşit miktarda kavrulsun. Fasulyelerin rengi döndükten sonra ocağın altını kapatıyoruz ve kavrulan fasulyelerimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra Buz dolabı poşetlerimizi hazırlıyoruz. Fasulyeleri buz dolabı poşetlerine birer pişirim olacak şekilde bölerek koyuyoruz. Poşetlerin güzelce havasını alıp kapatıyoruz. 2 kg fasulyeden 4 ya da 5 paket çıkıyor. Daha fazla hazırlamak isterseniz malzemeleri arttırarak yapabilirsiniz. Hazırladığımız paketlerimizi buz dolabının dondurucu bölümünde ya da derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeği yapmak istediğiniz zaman sadece soğanı kavurup poşetlerdeki fasulyeleri ekleyerek su ve tuz katarak kısa ve kolay bir biçimde yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Taze Fasulye Tarifini ayrıca yazın hazırlayıp kışın kolayca yaparak yiyebilirsiniz.

Öyleyse şimdiden deneyen herkese Afiyet, bal ve şeker olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!