Dinle
Evde Elma Sirkesi Yapımı, Evde Elma Sirkesi Yapımı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Evde Elma Sirkesi Yapımı

Evde Elma Sirkesi Yapımı

Evde elma Sirkesi Yapımı  ile sirkemizi de evde yapıyoruz. Artık hazır sirke de almıyoruz.

Evde elma Sirkesi  en doğalından şifa kaynağı. Farklı meyvelerden de sirke yapılabilir tabi ki ama en çok tercih edileni yapalım biz. Bu sayede hem lezzet olarak hem de ortaya koyduğu faydaları olarak işe yarayan bir tarif olsun.

Evde elma Sirkesi Yapımı  yapmak kolay fakat beklemesi zaman alıyor. Bizde malzemeleri hazırlıyoruz ve yapmaya başlıyoruz. Kolay gelsin.

Evde Elma Sirkesi Yapmak  İçin Gereken Malzemeler

2 kilogram kırmızı elma 4 litre içme suyu 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı bulgur 10 adet nohut

Evde elma Sirkesi Yapımı  Nasıl Hazırlanır?

Evde elma Sirkesi Yapımı  hazırlamak için elmaları güzelce yıkayıp dörde bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkartıyoruz. (Elmalar çok büyükse daha fazla bölebilirsiniz) Sirke yapacağımız cam kavanozu da güzelce yıkayıp hazırlıyoruz. Ardından doğrayıp çekirdeklerini ayıkladığımız elmaları kabukları ile kavanozun içine atıyoruz. Kavanozun yarısına kadar elma gelecek şekilde dolduruyoruz. Üzerine nohutları ekliyoruz. Ve içme suyunu nohutun gazı çıkacak şekilde boşluk bırakarak üzerine döküyoruz. Üzerine bir çay kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı tuzu ekleyip tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Kavanozun üzerine bir tülbent örterek bağlanarak ya da paket lastiği ile sabitliyoruz. (Mayalanması için hava alması gerektiğinden kavanozun kapağını kapatmadık tülbent koyduk) Evin karanlık fakat sıcak bir köşesinde kenarında mesela masanın altında olabilir beklemeye bırakıyoruz. 40 gün bekliyoruz. Birkaç günde bir tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Elmaların dibe çökmeye başladığını görmeye başlayacaksınız. Üst yüzeyde bir zar oluşacak. Sürecin sonunda tüm elmalar tamamen dibe çökmüş olacak. Buradan sirkenin olmaya başladığını anlayabilirsiniz. Bu noktadan sonra süzerek üzerinde oluşan elma posası atıyoruz. Üzerine tekrar 1 çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz. Üzerindeki sirke anasını ayrı bir cam kavanoza aktarıp oluşan sirkeden doldurup, buzdolabında muhafaza edebiliriz. Sonraki sirke yapımında başka malzemeye gerek kalmadan kullanabiliriz. Hazır olan sirkemiz kavanozun kapağı kapatılarak serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilebilir.
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!