okunma
Beşamel Soslu Ispanak Tarifi

Yine çok sağlıklı ve bol vitaminli bir yemek tarifiyle sizi baş başa bırakıyorum o eşsiz lezetli sos bu seferde ıspanakla buluştu ve ortaya çıkan nefis bir yemek beşamel soslu ıspanak Afiyet olsun.
BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
1 kg. ıspanak 2 tane soğan 2 diş sarımsak sıvıyağ tuz, karabiber salça 1 yemek kaşığı tereyağıBeşamel sos için:
3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un tuz, karabiber 1,5 yemek kaşığı tereyağıÜzeri için:
rendelenmiş kaşar peyniriSoğanları ve sarımsağı sıvıyağda kavurunn. Üzerine yıkanmış, doğranmış ıspanakları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulan ıspanakları fırın kabına alın. Ayrı bir tavada salça ve 1 yemek kaşığı tereyağını kavurun. Salçanın koyu olmaması için az su ekleyin ve sos kıvamına getirin kaynadıktan sonra fırın kabına aldığınız ıspanağın üzerine boca edip karıştırın.
Beşamel sosu için: Tavada tereyağını eritin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğuk sütü de ekleyip, çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra karıştırarak pişirin. Pişen beşamel sosu ıspanakların üzerine dökün. Üstünü rendelenmiş kaşarla kaplayarak toz kırmızı biber serperek 180 derecede pişirin. Afiyet olsun..
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum