okunma
Nevşehir Mantısı Tarifi

Nevşehir Mantısı
2 küçük kase buğday unu 2 adet yumurta 2 çay kaşığı tuzİç Harcı İçin:
250 gr dana kıyma 1 tane kuru soğan karabiber, pulbiberÜst Sosu İçin
250 gr. kadar kuşabaşı dana eti 1 tas nohut 1 tane kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası pulbiber, karabiber sarımsaklı yoğurtÖn hazırlık olarak nohut sosu için etleri yağsız tencerede kendi suyunu çekene kadar kavuyoruz. Sonra üzerine yemeklik doğranan soğanları ekleyip kavrurmaya devam ediyoruz. Soğanlar pembeleşince domates salçasını ekleyip pişiriyoruz. Akşamdan ıslatıp sabah pişirdiğimiz nohutları da ekledikten sonra, kavrulan salçalı soğanlı harca sıcak su koyup tüm malzemeler pişiriyoruz.
Hamuru için derince bir kaba unu koyup, içine yumurtaları ve tuzu ekliyoruz. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar su ekleyerek iyice yoğruyoruz. Yoğrulan mantı hamuru, üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendiriyoruz.
Hamuru dinlendirirken iç harcı için soğanları küçük küçük doğruyoruz. Ve kıymanın üzerine ekliyoruz .Baharatları da sırasıyla ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırıyoruz. İlk parçayı un serperek açıyoruz. Açılan mantı yufkasını enine ve boyuna keserek küçük kare parçalar elde ediyoruz. İkinci hamur parçasına da aynı işlemi uyguluyoruz. Hazırlanan mantı parçalarıın içine kıymalı harcı minik parçalar halinde koyarak dört kenarı bir araya bohça şekline getirerek kapatıyoruz. Tüm mantı parçalarını kapatıp un serpilmiş bir tepsiye diziyoruz. Derince bir tencerede su kaynatıp, içine mantıları atarak mantıları pişirip süzüyoruz. Üzerine sarmısaklı yoğurt sosu dökerek karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığımız yoğurtlu mantıların üzerine pişen etli nohut sosunu dökerek yöresel yemeğimizi sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum