okunma
Fırında Patatesli Palamut Buğulama Tarifi

Patatesli Palamut Buğulama Tarifi, balık tezgahlarda yerini aldıktan sonra hamsi ile birlikte en çok yapılan balıklar arasında yer alan palamut un en güzel hallerinden biri. Patates inanılmaz yakışıyor bu balığın yanına.
Patatesli Palamut Buğulama Tarifi istenmeyen balık kokusunu en aza indiriyor. Bu şekilde pişirirken mutfakta yoğun balık kokusu da olmuyor.
Patatesli Palamut Buğulama Tarifini hafif ve lezzetli şekilde tüketmek istiyorsanız şimdi sofralarda yer açma zamanı. Muhteşem tarifimize buyurun ?
Patatesli Palamut Buğulama Tarifiİçin Gereken Malzemeler
2 adet büyük boy palamut 4 adet orta boy patates 2 adet kuru soğan 2 adet orta boy domates 1 adet limon 5-6 dal Maydanoz 1-2 diş sarımsak 1 çay kaşığı Karabiber 1 çay kaşığı Nane Zeytinyağı Tuz
Patatesli Palamut Buğulama TarifiNasıl Hazırlanır?
Patatesli Palamut Buğulama Tarifi için öncelikle palamut balıklarımızın kafa ve kuyruk kısımlarını dikkatli bir şekilde temizleyip ortadan ikiye kesiyoruz. Bol suda bir iki defa yıkayarak balıkları kağıt havlu ile kuruluyoruz. Bor cam ya da bir fırın tepsisini alıyoruz ve zeytinyağı ile yağlıyoruz. Patatesleri soyarak yuvarlak daire şeklinde bir parmak kalınlığında dilimleyerek diziyoruz. Ardından soğanlarımızı da halka şeklinde keserek onları da üzerine diziyoruz. Tuz, nane, karabiber gibi baharatlar eklenir. Domateslerimizi de yıkayarak, aynı şekilde yuvarlak biçimde dilimleyerek tepsiye diziyoruz. Şimdi temizleyip yıkayıp kuruladığımız palamut balıklarımızı da tepsiye diziyoruz. 1 limonu da dilimleyerek balıkların aralarına yerleştiriyoruz. Maydanozlarımızı yıkayıp ince ince doğruyoruz. Balıklarımızın üzerine doğranmış maydanozlar serpilir. Yağlı seviyorsanız, biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Daha sonra Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza tepsimizi koyuyoruz.180 derecede 15 dakika kadar üzeri kapalı bir biçimde ardından da üzerini açarak 5 dakika kadar üzeri kızarıncaya dek kontrollü bir biçimde pişiriyoruz. (Dikkat edelim ki balıkları yakmayalım.) Kızaran balıklarımızı fırından alarak yanlarına patates dilimlerini de koyarak servis ediyoruz. Yanına salata ya da turşu çok güzel oluyor. Tavsiye ederim. ,
Patatesli Palamut Buğulama Tarifi istenmeyen balık kokusunu en aza indiriyor. Bu şekilde pişirirken mutfakta yoğun balık kokusu da olmuyor.
Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum