Dinle
Balık Tarifleri, Ispanak Yatağında Somon Izgara Tarifi, Ispanak Yatağında Somon Izgara nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Ispanak Yatağında Somon Izgara Tarifi

Ispanak Yatağında Somon Izgara Tarifi

Ispanak Yatağında Somon Izgara Tarifi mutfağınızda vazgeçilmeyecek yemeklerden biri olacak.

Hem oldukça hafif hem de şeflere taş çıkartan bir lezzete sahip olan ıspanak yatağında somon ızgara tarifini çok seveceksiniz.

Tabanında muhteşem kremalı ıspanak ve üzerinde ızgarada pişmiş somon balığı ile tadı damağınızda kalacak.

Misafirlerinize farklı bir lezzet hazırlamak istiyorsanız sadece 25 dakikanızı alacak olan ıspanak yatağında somon yemeğini deneyebilirsiniz.

Oldukça hafif bir tarif olmasının yanı sıra tadı damaklarda kalacak bir yemek olan ıspanak yatağında somon ızgara tarifi için sizleri şöyle alalım.

Ispanak Yatağında Somon Izgara Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

-1 kilogram fileto somon balığı

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 tutam tuz

-1 tutam karabiber

-2 demek ıspanak

-1 adet orta boy soğan

-2 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı tam buğday unu

-1 kutu hazır süt kreması  (200 ml)

Ispanak Yatağında Somon Tarifi Hazırlanışı

ıspanak yatağında somon hazırlamak için ilk olarak fileto olarak hazırlanmış olan somon balığını 4 eşit parçaya bölün.

-Daha sonra altına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinin üzerine zeytinyağı ve tuz ve karabiber serpiştirerek eliniz ile baharatları yayın.

-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırının alt ve üst ayarlarını da açın. Baharatların üzerine balıkları yerleştirerek 20 ile 25 dakika arasında pişirin.

-Dilerseniz 200 derecelik fırında ızgara ayarında 6 dakika kadar arkalı önlü olarak da balıkları pişirebilirsiniz.

-Balıklar pişerken balıkların sosunu hazırlamak için zeytinyağını tavanın içerisine koyun.

-Daha sonra orta ateşte ısıtın. Üzerine doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin. Sarımsak ve soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık olarak 3 ile 4 dakika kadar kavurun.

-İnce ince doğradığınız ıspanakları da ilave ederek 2 dakika kadar ıspanakları kavurun.

-Son olarak ise üzerine kremayı da ekleyerek ocağın altını kısık ayara alabilirsiniz. Krema kaynamaya başladıktan sonra altını kapatarak servis tabağının üzerine ikişer kaşık olacak şekilde ıspanağı koyun.

-Üzerine de pişen balıkları yerleştirerek, ızgara somon soslu balığı sıcak servis edebilirsiniz.

Şimdiden ıspanak yatağında somon tarifiniz afiyet, bal olsun.


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!