Dinle
Börek Tarifleri, Nokul Tarifi, Nokul nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Nokul Tarifi

Nokul Tarifi

Üyelerimizden Önder Selma’ya bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.

NOKUL

1 çay bardağı yoğurt 3 – 3,5 su bardağı un yarım çay bardağı sıvıyağ 4 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı instant maya Hamurların üzerine sürmek için: 1 kâse sıvıyağ

İçi için:

1 büyük kâse iri dövülmüş ceviz veya kavrulmuş fındık yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Ilık suyun içersine maya ve bir tatlı kaşığı toz şeker konularak maya kabarana kadar beklenir. Yoğurma kabının içine kabaran maya, sıvıyağ, yoğurt ve tuz konularak karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri bir bez veya streçle örtülerek yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.

Hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır. Unlanmış tezgâhın üzerinde açılabildiği kadar ince yufka halinde açılır. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür.

Bir kâsenin içersinde ceviz, kuru üzüm ve toz şeker karıştırılır. Bu karışımdan açılan yufkanın her tarafına bol miktarda konulur. Yufka ne sıkı ne de bol olacak şekilde rulo halinde sarılır. Rulo hafifçe elle uzatılır. 5-6 cm uzunluğunda kesilir. Diğer bezelerde aynı süreçten geçirilerek hazırlanır.

Nokullar pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilirler. Cevizli Üzümlü Nokulların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülerek (ve istenirse susam serpilerek) 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!