Dinle
Börek Tarifleri, Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi, Su Böreği Tadında Tava Böreği nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi

Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi

Tavada, Su Böreği Tadında Tava Böreği tadında börek hazırlamayı denediniz mi?

Sizler için hazırlamış olduğumuz tarif ile su böreği tadında tavada börek tarifini hazırlayabilirsiniz.

Hem oldukça pratik hem de ekonomik bir börek tarifi arıyorsanız su böreği tadında tavada börek tarifimizi kesinlikle denemelisiniz.

Sadece 15 dakikada hazırlayarak pişirebileceğiniz tava böreği tarifini çat kapı gelen misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Deneyen herkesin tekrar denediği tariflerden biri olan su böreği tadında börek tarifini sizler de kahvaltı sofralarınız için hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Sıcacık ve içi bol peynirli yumuşacık börek hazırlamak için karışık tarifler ile uğraşmanıza gerek kalmadı.

Su böreği tadında tavada börek tarifini denemek için sizleri şöyle alalım.

Su böreği tadında tava böreği tarifi içi gerekli olan malzemeler:

-2 adet hazır yufka-yarım su bardağı sıvı yağ

-1 su bardağı süt

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 çay bardağı lor peyniri

-yeteri kadar maydanoz

Su böreği tadında tava böreği tarifi nasıl hazırlanır?

Su böreği tadında tavada börek tarifi için ilk olarak böreği pişireceğiniz tavanın altını çok az olacak şekilde yağlayın. Daha sonra üzerine bir adet yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde serin.

-Başka bir kabın içerisinde yağ ve sütü karıştırarak bir sos elde edin. Ardından serdiğiniz yufkanın üzerine bu sostan gezdirin.

-Buruşuk bir şekilde tavanın üzerine kat kat yufkayı sermeniz gerekmektedir. Her serdiğiniz yufkadan sonra sostan gezdirin.

-1,5 yufkadan sonra yufkaların üzerine lor peynirini ve ince ince doğradığınız maydanozları serperek diğer yufkaları da aynı şekilde soslayarak tavanı içerisine dizin.

-En son katı da hazırladıktan sonra tavanın kenarlarından sarkan yufkaları da üzerine kapak gibi örterek kalan son sosu da üzerine gezdirin.

-Üzerine 2 minik parça tereyağını koyduktan sonra kısık ateşte tavanın altını yakarak kapağını da kapatın.

-Ocak üzerinde yavaş yavaş çevirerek ve altını kontrol ederek pişmesi için özen gösteriniz. Bu sayede dışı çıtır içi yumuşacık olacaktır.

-Kısık ateşte arkalı önlü olarak çift tarafını da pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabağına alın. Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!