Dinle
Et Yemekleri, İncik Yahnisi Tarifi, İncik Yahnisi nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

İncik Yahnisi Tarifi

İncik Yahnisi Tarifi

İncik Yahnisi

Osmanlı mutfağı denilince akla ilk gelen lezzetlerden birisi olan incik yahnisi sizlerin de mutfağınızda kesinlikle denemeniz gereken lezzetlerden birisi. Her ne kadar meşakkatli gibi dursa da yediğinizde buna değdi diyeceğiniz eşsiz bir lezzet.

Üstelik tam bir vitamin deposu olan incik yahnisi özel günlerinizde misafirleriniz için de tercih edebileceğiniz nadir lezzetlerden birisi. İşin tüm püf noktaları sizler için hazırladığımız incik yahnisi tarifi ile tam kıvamında bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Sizler de evlerinizde incik yahnisi tarifini denemek isterseniz tarifimiz için sizleri de şöyle alalım.

İncik Yahnisi tarifi için gerekli olan malzemeler

-5 adet kuzu inciği

-1 adet tavuk

-500 gram dana eti

-200 gram arpacık soğanı

-1 adet ekmek (dilimlenip kızartılmış olarak hazırlayın)

-yarım bağ maydanoz

-yeteri kadar tuz ve damak zevkinize uygun karabiber ve pul biber

İncik Yahnisi evde nasıl yapılır?

İncik Yahnisi hazırlamak için ilk olarak derin bir tencerenin içerisine kuzu incikleri, yıkadığınız ve temizlediğiniz tavuğu ve dana etini de koyun. Etlerin üzerini aşacak şekilde su ekleyerek altını açın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık olarak 1 saati aşkın bir süre kaynatmanız yeterli olacaktır. Ardından tavuğu ve dana etlerini karşımın içinden suyunu sürecek bir kepçe yardımı ile başka bir kabın içerisine alın. Etleri ve tavukları farklı bir yemek için kullanabilirsiniz. Sadece suları için yemeğe ekledik. Daha sonra tencerenin içerisinde kalan kuzu inciklerin üzerine arpacık soğanlarının hepsini ekleyin. Daha sonra pişirme işlemine yaklaşık olarak 25 dakika kadar daha devam edin. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise kuzu inciklerin kemiklerinden ayrılacak derecede pişmesidir. Bunun için etlerinizi kontrol ederek dilerseniz süreyi biraz daha kısaltabilir veya uzatabilirsiniz. Arpa soğanları da ekledikten sonra tuzunu ve baharatlarını da ilave ederek iyice pişirin. Servis için derin bir fırın kabının içerisine kızarttığınız ve dilimlediğiniz ekmekleri dizin. Ve pişen kuzu incik yahnisinin tamamını ekmek dizdiğiniz fırın kabına boşaltın. Fırın kabını ocağın üzerine koyarak ekmeklerin hepsinin yahninin suyunu çekmesi için yaklaşık olarak 5 dakika daha ocağın üzerinde bekletebilirsiniz. Üzerine incecik kıydığınız maydanozları da serperek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!