okunma
Mantarlı Et Sote Tarifi

Mantarlı Et Sote
500 gr dana eti 2 adet orta boy kuru soğan 3 adet yeşil biber 250 gr mantar 1 adet domates 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 2-3 adet sarımsak kimyon,tuz,kırmızı toz biber 1,5-2 su bardağı sıcak suEtler küp küp doğranır ve 2 bardak suda, düdüklüde pişmeye bırakılır. Etler pişerken kuru soğan, yeşil biber ve domatesler yemeklik doğranır. Mantarlar güzelce yıkanıp dörde veya beşe bölünür ( mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz. ) Etler piştikten sonra geniş bir tencereye alınır içerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan konur ve orta ateşte biraz suyunu çekene kadar pişer. Doğranmış soğan, yeşil biber ve tereyağ tencereye ilave edilir. 5 dk ara ara karıştırılarak pişirilir. Daha sonra mantalar, domates, biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Biraz karıştırılıp sıcak su eklenir daha sonra baharatlar ve sarımsaklar eklenir. 15-20 dk kısık ateşte pişer. Etler kontrol edilir pişmediyse biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum