Dinle
Et Yemekleri, Karaciğer Fajita Tarifi, Karaciğer Fajita nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Karaciğer Fajita Tarifi

Karaciğer Fajita Tarifi

Karaciğer fajita tarifi ile misafirlerinize hem oldukça lezzetli hem de pratik bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Ciğer sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak karaciğer fajita tarifi en ekonomik tariflerden biri.

Hem hazırlaması oldukça kolay hem de az malzeme listesi ile karaciğer fajita tarifini sizler de çok seveceksiniz.

Doyurucu ve pratik tarifleri her daim mutfağımızda denemekten keyif alırız. Vaktiniz az ise ve sizler de doyurucu ve lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız tarifimize göz atın.

Bol baharatlı ve yanına çıtır çıtır soğan halkası ile tadı damaklarda kalacak.

Dilerseniz karaciğer yerine tavuk veya dana eti de tercih edebilirsiniz.

Yanına kendi yapacağınız inceci lavaş ekmeği ile mutfağınızda harikalar yaratacaksınız.

Karaciğer fajita tarifini denemek için tarifimize göz atabilirsiniz.

Karaciğer Fajita Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

-500 gram dana ciğeri

-1 çay kaşığı kimyon

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı tuz

Fajita Baharatı İçin:

-soya sosu

-patates

-soğan

-maden suyu

-nişasta

-un

-zeytinyağı

-tuz

Karaciğer Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

Karaciğer fajita tarifini hazırlamak için ilk olarak ciğerleri jülyen olarak kesin ve yıkayın. Daha sonra tavanın içinde zeytinyağı ve kimyon ile birlikte ciğerleri 25 dakika kadar çevirin.

-Ayrı bir tavanın içerisine patatesleri soteleyin. Fırın için ayarladığınız tepsinin içerisine sotelediğiniz patatesleri ve ciğerleri boşaltın. Üzerini düzeltin.

-Biberleri de üzerine koyarak önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirin.

-Soğan halkası yapımına başlayabilirsiniz. Bunun için yarım çay bardağı nişastayı, yarım çay bardağı unu bir kabın içine alın. Üzerine bir adet yumurtayı kırarak karıştırın.

-Soğanları parmak kalınlığında halkalar olacak şekilde kesin ve ayırın. Ardından hazırladığınız karışımın içine batırın. Karışımdan sonra galeta ununa batırın ve kızartma için hazırlayın.

-Sıvı yağın içine soğan halkalarını altın sarısı rengi alacak şekilde kızartın.

-Fırından aldığınız ciğerlerin üzerine fajita için hazırlayacağınız baharat karışımını dökün ve karıştırın. Son olarak servis ederken üzerine kıydığınız maydanozları gezdirin.

-Soğan halkası ile birlikte servis edebilirsiniz. Sıcak servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!