Dinle
Köfte Tarifleri, Karnabahar Köftesi Tarifi, Karnabahar Köftesi nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar sevenler için muhteşem bir tarif ile karşınızdayız. Gerçekten de yedikçe yemek isteyeceğiniz efsane bir köfte tarifi olan karnabahar köftesi tarifi en pratik yemek tariflerinizden birisi olacak.

Sebze sevmeyen çocuklar için daha iyi bir tarif yok. Hem yumuşacık hem de lezzeti ile baş döndüren karnabahar tarifi en pratik hazırlayacağınız lezzetlerden birisi olacak. Ayrıca mücver gibi ara sıcak ya da çay saatlerinizde bile ikram edebileceğiniz harika bir tarif arıyorsanız karnabahar köftesi tarifini hemen şimdi deneyebilirsiniz.

Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak olan karnabahar köftesi tarifi üstelik sadece evdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz en ekonomik ara sıcak tariflerinden birisi. Dilerseniz güzel bir sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis edebileceğiniz karnabahar köftesi tarifi için sizleri şöyle alalım.

Karnabahar köftesi tarifi için gerekli olan malzemeler

-1 küçük karnabahar

-1 adet soğan

-1 adet yumurta

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 çay kaşığı pul biber

-1 çay kaşığı kimyon

-1 çay kaşığı toz biber

-1 çay kaşığı nane

-yarım demet maydanoz

-yarım çay kaşığı karabiber

-yarım su bardağı un

-çekilmiş ekmek içi

Karnabahar köftesi nasıl hazırlanır?

Karnabahar köftesi hazırlamak için ilk olarak karnabaharları parçalara ayırdıktan sonra yumuşayana kadar suyun içerisinde haşlayın

-Soğuması için kenara aldığınız karnabaharları aldıktan sonra bir çatal yardımı ile iyice ezin ve içerisine soğanı rendeleyerek koyun. Maydanozları da ince olacak şekilde doğradıktan sonra soğanla birlikte karnabaharların içerisine ekleyin.

-Ekmek içi haricinde kalan tüm malzemeleri karışımın içerisine koyarak hepsini karıştırın. Son olarak ince çektiğiniz ekmek içini ya da onun yerine kullanacağınız galeta ununu köfte harcı elde edecek kıvama gelecek şekilde koyabilirsiniz.

-Hazırlamış olduğunuz köfte harcını dinlenmesi için en az 2 saat kadar buzdolabına üzerini streçleyerek kaldırın.

-Daha sonra dinlenmiş köfte harcına eliniz ile şekiller vererek kızartmak için hazır hale getirebilirsiniz. Az yağda arkalı önlü olacak şekilde kızartın. İki tarafı da nar gibi kızardıktan sonra altına havlu kâğıt serdiğiniz bir tabağa alabilirsiniz.

Şekil vermekte zorlanırsanız bir kaşık yardımı ile de karnabaharları kızartabilirsiniz. Sıcak servis edilmesi önerilir.

Şimdiden afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!