okunma
Kışlık Lezzetli Doğal Şeftali Suyu Tarifi

Şeftali Suyu Tarifi doğal olması yönüyle önemli bir kış hazırlığıdır. Günümüzde hazır ürün tüketimi oldukça artış gösterdi. Bu sebepten ötürü doğal meyvelerinizi sağlıklı bir içeceğe dönüştürebilirsiniz.
Şeftali Suyu Tarifi kış mevsiminde misafirlerinize rahatlıkla ikram edebileceğiniz bir içecektir. Özellikle şeftali bahçesi olan arkadaşlar için güzel bir değerlendirme seçeneği olacağını düşünüyorum.
Şeftali Suyu Tarifi yapmak istiyorsanız hemen başlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şeftali temin etmeniz ve hemen ardından aşağıda detayları verilen tarifi harfiyen uygulamanızdır.
Şeftali Suyu Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
– 23 adet iri şeftali (eğer şeftalileriniz orta boysa 26-27 adet kullanabilirsiniz) yaklaşık 4 kg
– 3 su bardağı şeker
– 12 litre su
Şeftali Suyu Nasıl Yapılır?
İlk olarak şeftalilerimizi tek tek güzel bir şekilde yıkayalım. Kabuklarını soymadan 4-5 iri parçaya bölüp mutfak robotundan geçirelim. (Şeftaliniz yoksa nektarin de yapabilirsiniz) Şeftalilerimiz iyice ezildikten sonra tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar suyumuzu ilave edelim ve yaklaşık 20 dakika kadar kaynatalım. Kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatalım ve şeftalilerimizin iyice yumuşaması için yaklaşık 10 dakika bekletelim. Daha sonra blendırdan homojen, pürüzsüz bir karışım elde edesiye kadar geçiriyoruz. Üzerine şeker ilavemizi yapıyoruz. Kalan suyumuzu da ekleyip, 10 dakika daha kaynatıyoruz. 10 dakika sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve sıcak haliyle kavanozlarımıza dolduruyoruz. Kavanozlarımızı ters çevirip bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün serin ve güneş almayan bir yere kaldırıp orada saklayabilirsiniz. Yapılan meyve suyunu tüm yıl boyunca hiç bir sorun yaşanmadan kolayca saklayabilir ve canınız her çektiğinde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.AFİYET OLSUN
NOT: Eğer kavanozlarınızın kapağı vakumlu kapaklardansa ters çevirme işlemini yapmanıza gerek yok. Kavanozunuz kendiliğinden kilitlenecektir. Bu işlem sayesinde kış mevsiminde de aynı tazeliğini koruyan sağlıklı bir içecek elde etmiş olduk. Aynı tarifi kayısı ve nektarin ile de yapabilirsiniz. İçeceğinizi kullanacağınız zaman sabahtan buzdolabında soğutup, açmadan önce çalkalayarak tüketebilirsiniz. Kavanozu açtığınızda kıvamı koyulaşmışsa az miktarda sulandırarak da kullanabilirsiniz. Şeker ölçüsünü de kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Şimdiden deneyecek herkese kolay gelsin.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum