Dinle
İçecek Tarifleri, Elmalı Ayva Kompostosu Tarifi, Elmalı Ayva Kompostosu nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Elmalı Ayva Kompostosu Tarifi

Elmalı Ayva Kompostosu Tarifi

Elmalı Ayva kompostosu Tarifi hazır aldığımız meyve sularını kenara atarak mevsim meyvelerinden oluşan sağlıklı bir şekilde tüketeceğimiz bir lezzet olacak.

Elmalı Ayva kompostosu yazın birçok konservelerde komposto hazırlayıp sakladık kavanozlarda belki ama mevsimin taze meyvelerini kullanarak kaynatıp taze taze içebileceğimiz çocuklarımıza güvenle verebileceğimiz bu tarifi de es geçmeyelim dedim.

Elmalı Ayva kompostosu bardaklara dolmak için kaynıyor. Bizde bu tarifi sizinle paylaşıyoruz. Sizde hazırsanız başlayalım.

Elmalı Ayva kompostosu İçin Gereken Malzemeler

3 adet büyük boy ayva 3 adet büyük boy elma 3 adet büyük boy sert armut 1 su bardağı şeker 2 adet çubuk tarçın 3-4 adet karanfil 1 adet limonun suyu 5 su bardağı su Bir kase tane nar

Elmalı Ayva kompostosu Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Elmalı Ayva kompostosu Tarifi yapmak için ilk olarak tüm meyveleri güzelce bol su ile yıkıyoruz. Ayva, elma ve armutlarımızı güzelce yıkadıktan sonra orta büyüklükte küpler halinde doğruyoruz. Geniş derin bir tencereyi ocağın üzerine alarak içine 5 su bardağı suyu koyup 1 su bardağı şeker çubuk tarçını ve karanfilleri da ilave ediyoruz. 1 adet limonu da sıkarak suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. (Şeker oranı meyvelerin tadına veya sizin damak tadınıza göre değişebilir. İsteğe göre eksiltip azaltabilirsiniz.) Kaynayan suyumuzun içine doğramış olduğumuz ayva, elma ve armutlarımızı atıyoruz. (Bu aşamada da dilerseniz kivi kayısı portakal gibi farklı kış meyveleri de ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz.) Kısık ateşte tüm meyveler yumuşayana kadar yavaş yavaş arada bir tahta kaşık ile karıştırarak pişiriyoruz. Meyvelerimiz yumuşadıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika sonra ocağımızın altını kapatarak üzerine nar tanelerini atıyoruz. Daha sonra Tenceremizi ocaktan alıyoruz. Çubuk tarçınları içinden çıkarıyoruz. Hazır olan kompostomuzu soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kompostomuz bardaklara dolmak için hazır. Bir sürahiye ya da şişeye doldurarak buz dolabına kaldırabilirsiniz. Kompostonuzu soğuduktan sonra hemen tüketebileceğiniz gibi dilerseniz sıcakken kavanozlara doldurup saklayarak uzun süreli de tüketebilirsiniz.

Elmalı Ayva kompostosu hazır aldığımız meyve sularını kenara atarak mevsim meyvelerinden oluşan sağlıklı bir şekilde tüketeceğimiz bir lezzet olacak.

Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!