Dinle
Kebap Tarifleri, Cağ Kebabı Tarifi, Cağ Kebabı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Cağ Kebabı Tarifi

Cağ Kebabı Tarifi

Cağ Kebabı

Erzurum yöresine ait ve hepimizin severek yediği bir kebap çeşidi olan cağ kebabı tarifi ile artık evlerinizde de ustalara taş çıkartacak lezzetli kebaplar hazırlayabileceksiniz.

Cağ kebabı hem tadı hem de şekil olarak diğer kebaplardan daha farklı. Kuzu etini seviyorsanız kesinlikle hem pratik hem de tadı damağınızda kalacak cağ kebabı tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Cağ kebabı için evde kuzu etine şekil vermem zor olur derseniz kasaplarda bunun için özel olarak satılan cağ kebabı etleri de hazır olarak bulunuyor. Aynı zamanda lezzetli ve tam kıvamında bir cağ kebabı hazırlamak için de sinirsiz ve yağsız kuzu eti olması da yine dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta.

Sevdikleriniz ve misafirleriniz için odun ateşi eşliğinde eşsiz lezzete sahip cağ kebabı tarifi ile artık lezzetli ve farklı lezzetler hazırlayabilir ve şefliğiniz ile adınızdan söz ettirebilirsiniz.

Evde cağ kebabı hazırlamak için gerekli olan malzemeler

-1 adet sinirinden ve yağından ayrılmış kuzu but

-1 adet orta boy soğan

-100 gram yoğurt

-5 adet sivri biber

-4 adet domates

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı tuz

-servis için yeteri kadar lavaş ekmeği

Evde cağ kebabı nasıl yapılır?

Evde lezzetli ve pratik cağ kebabı hazırlamak için öncelikli olarak soğanları çok ince şekilde doğrayın ya da robottan geçirin. Ardından yoğurdu, soğanları, tuz ve karabiberi ayrı bir kabın içine alarak karıştırın.

Kuzu budunu hazırlamış olduğunuz bu soğanlı yoğurt karışımının içerisine koyarak 1 gün boyunca buzdolabında dinlendirmelisiniz. Cağ kebabının istenilen kıvamda olması için bu şekilde yapmanız gerekiyor. 24 saat boyunca sosu içinde beklettiğiniz eti yaprak şeklinde incecik keserek bir kabın içerisine alın. Cağ kebabı için özel olarak satın alabileceğiniz şişlere yaprak şeklinde kestiğiniz kuzu eti parçalarını dizin ve mangala ya da ızgaranın üzerine koyarak pişirin. Bir yandan da biber ve domatesleri de közleyecek şekilde şişlere takarak bunları da közleyin.

Pişen cağ kebabını közlenmiş sebzeler ile birlikte lavaş altığında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!