okunma
Evde İskender Tarifi

Evde İskender Tarifi
ince pide bifteklik et tereyağı domates salçası tuz yoğurt toz biberSosun Hazırlanışı:
Tavada az bir yagı kızdırın üzerine yarım çay kaşıgı kadar toz biber atın Daha sonra salça ilave edin kavurun salçayı biraz Su ilave edip karıştırarak kaynatın birtaşım kaynaması yeter Ekmekleri islatacagı için biraz sulu olsun sosunuzEvde İskender Tarifi ve Yapılışı:
Etleri yaprak yaprak doğrayın. Doğramakta zorlanırsanız, biraz derin dondurucuda bekletin. Daha kolay dilimlenir. Doğranan etleri kızgın bir tencereye atıp önce yüksek ateşte karıştırın sulanınca altını kısın pişmeye bırakın
Etler suyunu çekmeye yakın sızma zeytinyagı gezdirin biraz tuzunu atın
Tavada biberleri közleyin hemen pişiyorlar zaten
Domatesleri 2 santim kalınlıgında dilimleyip az yag koydugunuz tavada kapagı kapatıp pişirin
Pideleri kare kare dograyıp tabaga yerleştirin
Pidelerin üzerine etlerinizi yarleştirin
Domates ve biberleride yerleştirin
Bunların üzerine sosunuzu dökün çok aşırı dökmeyin fazla islanmasın
Kızdırdıgınız tereyagınıda üzerine gezdirin
Yan tarafına yogurt ekleyip servise sunun
AFİYET OLSUN …..
NOT: Aynı tarifi hazırladıgınız köftelerlede yapabilirsiniz köfteli iskender olur bazen bu şekildede yapıyorum ben
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum