okunma
Fırında Şiş Kebap Tarifi

Fırında Şiş Kebap Tarifi
250-300 gr az yağlı kıyma 1 tane yumurta 2-3 diş sarımsak sıvıyağ 1 orta boy soğan ekmek içi tuz, karabiber, pulbiber, köfte baharı (marketlerde küçük paketlerde satılıyor, koymanız şart değil ama lezzet katıyor) domates sivri biber kuru soğanÖncelikle soğanı rendeliyelim. Derin bir kaba kıymayı, soğanı, yumurtayı, ince kıyılmış sarımsakları, az miktarda sıvıyağ ve ekmek içini tuz ve baharatları ilave edip yoğuralım. 5-10 dk kadar iyice yoğurup ağzı kapaklı bir kaba koyup dolaba koyalım. Yarım saat kadar bekletelim. Sonrasında fırını önceden ısıtalım ve şişlerimize kıymamızı elimizle şekil verip takalım. Fırın tepsisine yada fırın ızgarasına yağlı kağıt koyup şişlerimizi yağlı kağıdın üstüne dizelim. Diğer taraftan domatesleriniz büyükse 4’e bölüp kabuğunu soymadan, biberlerimizide ikiye bölelim. Soğanlarıda büyüklüğüne göre kesip resimdeki gibi şişlere takıp fırına dizip düşük ayarda pişirelim. Yanına bulgur pilavı ve lavaş eşliğinde sıcak servis yapalım. AFIYET OLSUN
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum