okunma
Kıymalı Alinazik Kebabı Tarifi

Kıymalı Alinazik Kebabı tarifi tadını damağınızda bırakacak harika bir lezzettir.
Gaziantep yöresine ait olan bu yemek ekmeği, yoğurtlu patlıcana bandırarak yenir ve bu da en zevkli kısımlardan biridir.
Alinazik kebabı sofralarınızdan eksik olmaması gereken muhteşem bir yemektir. Afiyetle yenir!
Alinazik Kebabı İçin Malzemeler:
-400 gram orta yağlı kıyma
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
-2 adet köy biberi (doğranmış)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Patlıcan Hazırlanışı;
-1 kase süzme yoğurt
-2 adet sarımsak diş(ezilmiş)
-1 çay kaşığı tuz
-5 adet patlıcan
-1 yemek kaşığı limonun suyu
Kebabın Servisi İçin;
-1 adet kapya biber
-2 adet köy biberi
-1 avuç doğranmış maydanoz
Kıymalı Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır?
-Öncelikle 200 derece olarak ayarladığımız fırına közlememiz için patlıcan ve biberleri koyacağız.
-Közleme işlemi isteğe bağlı olarak ocakta veya ateşte de olabilir
-Kıymalı karcı hazırlamak için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ısıtalım.
-1 tane doğranmış soğan ile 2 adet doğranmış köy biberini ekleyip kavuralım.
-Soğanlar pembeleştikten sonra 400 gram orta yağlı kıymayı da ekleyelim ve eklemenin ardından suyunu salıp çektikten sonra kavurmaya devam edelim.
-1 yemek kaşığı domates salçası, İki çay kaşığı tuz bir çay kaşığı karabiber, Birer çay kaşığı kekik ve pul biber de ekledikten sonra tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım.
-Bir kase süzme yoğurda iki adet ezilmiş sarımsak ve bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım.
-Fırında közlenen patlıcan ve biberleri bir tabağa aktaralım, üstünü streçleyip sadece 15 dakika bekleyelim.
-Közden çıkarılan patlıcanları kabuklarını soyup dışının kararmaması için üstüne bir yemek kaşığı limon suyu dökelim. Sonrasında bıçakla iyice ezdirerek sarımsaklı yoğurt ile birleştirelim.
-Sıcak tabağın bunun üstüne yoğurtlu patlıcanı, közlenmiş biberleri ve kıymalı harcı özenle koyalım.
-Son olarak üzerine doğradığımız maydanozu serpiştirelim ve soğumadan servis edelim.
Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum