okunma
Kürdan Kebabı Tarifi

Kürdan kebabı birdiğer yöresel ismiyle islim kebabı olarakda bilinir patlıcan kebabı benzeri olan kebab et köftesi ve patlıcanın buluşmasıyla ortaya çıkan nefis bir lezzettir.
KÜRDAN KEBABI
4 adet uzun boylu patlıcan 300 gr kıyma 1 adet soğan 4 dilim ekmek içi 3 diş sarımsak 1 adet yumurta sıvı yağ(patlıcanları kızatmak için) 2 adet dolmalık biber 2 adet domates tuz, karabiber, pulbiber, kimyon 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su KürdanPatlıcanlar çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun kesin ve tuzlu suda 15-20 dk bekletin. Daha sonra tuzunu yıkayarak kurulayın ve yağda kızartın. Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın. 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. Fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum