86
okunma
okunma
Kebap Tarifleri, Tepsi Kebabı Tarifi, Tepsi Kebabı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi
3 tane patlıcan 3 tane kabak 1 tatlı kaşığı salçaKöftesi İçin:
yarım kilo kıyma köfte baharı (marketlerde küçük paketlerde satılıyor, bulamazsanız koymanız şart değil) 1 tane soğan 2 – 3 dilim ekmek içi bir tutam maydanoz tuz, karabiberOrtası İçin:
2-3 tane domates 5-6 tane çarliston yada köy biberi 2 tane kuru soğanKıymayı karıştırma kabına koyun. Soğanı rendeleyin ve diğer tüm köfte malzemelerini ekleyip, yoğurun. Patlıcnları yuvarlak yuvarlak doğrayın ve 15 dk tuzlu suda bekletin. Kabaklarıda aynı şekilde doğrayın. Köfteleri yuvarlayın. Fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 kabak, 1 köfte olacak şekilde tüm malzemeler bitene kadar dizin. Tepsinin tam ortasına doğranmış domates, biber ve kuru soğanı yerleştirin. Hepsini 4 parçaya bölün yeterli, tepsinin üzerine sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişirin. bir kasenin içinde salçalı su hazırlayın ve tepsiyi fırından çıkarıp suyu ekleyin, tuz atmayı unutmayın.Yemeği tekrar pişene kadar fırında koyun. Afiyet olsun
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum