60
okunma
okunma
Kışlık Tarifler, Kışlık Ajvar Tarifi, Kışlık Ajvar nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Kışlık Ajvar Tarifi

Kışlık Ajvar Tarifi, sizlerin de vazgeçilmez tariflerinden olacağına inanıyorum. Oldukça lezzetli olan patlıcanı bu tarif sayesinde kış mevsiminde de aynı lezzetiyle yiyebileceksiniz.
Kışlık Ajvar tarifinin bir diğer avantajı ise bu tarifi yapabilmek için ekstra bir malzemeye ihtiyacınız olmayacaktır.
Kışlık Ajvar Tarifitarifi her daim evinizde bulunan malzemelerle yapabileceği gibi misafirlerinizin yanında da sizi ön plana çıkaracaktır ve yemek hazırlama konusunda da sizi oldukça rahatlatacaktır. Dilerseniz artık tarif kısmına geçelim.
Kışlık Ajvar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
6 adet orta boy patlıcan 6 adet etli kırmızı biber (kapya biber) 2 çay bardağı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 5-6 adet iri dişli sarımsak 8 adet orta boy domates 3 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı acı pul biber ( acı sevmiyorsanız tatlı toz biber de kullanabilirsiniz ancak asıl lezzetini pul biber veriyor)Kışlık Ajvar Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Patlıcan ve kırmızı biberlerimizi çatal yardımı ile birkaç yerinden delelim. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimizin üzerine biber ve patlıcanları ekleyerek, önceden ısıttığımız 180°C fırında 20 dakika kadar közleyelim. Soğan ve sarımsaklarımızı küçük küçük doğrayalım ve yağ eklediğimiz tencerede renkleri pembeye dönene kadar kavuralım. Robottan domateslerimizi geçirdikten sonra soğanlarımızın yanına ekleyelim. Domateslerimiz suyunu çekmeye başlayasıya kadar pişirelim. Suyunu çekmeye başlayan domateslerimizin yanına soyulmuş ve küçük küçük doğranmış patlıcan ve kırmızı biberlerimizi ekleyelim. Baharatlarımızı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Suyunu çeken sosumuzu ocaktan alıp robottan geçirelim. Patlıcan sosumuzu kavanozlara koyalım. Eğer sosumuzu 1 hafta içinde tüketmeyi düşünüyorsanız üzerine zeytinyağı dökerek tüketin. Eğer sizler de sosumuzu kışlık hazırlıyorsanız robottan geçirdikten sonra ocağa alarak 2-3 dakika daha pişirelim. Sosumuz kaynadıktan sonra kavanozlara alalım ve ağızlarını sıkıca kapatarak ters çevirelim. Kavanozlarımız soğuyuncaya kadar bekleyip, serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edelim. Eğer yeriniz varsa buzdolabında da saklayabilirsiniz.Kışlık Ajvar tarifinin bir diğer avantajı ise bu tarifi yapabilmek için ekstra bir malzemeye ihtiyacınız olmayacaktır.
AFİYET OLSUN
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum