83
okunma
okunma
Turşu Tarifleri, Kışlık Karışık Turşu Tarifi, Kışlık Karışık Turşu nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Kışlık Karışık Turşu Tarifi

Kışlık Karışık Turşu Tarifi her evde mutlaka hazırlanan kışlıklardandır herhalde. Yemeklerin yanında soğuk meze olarak damak zevkinize göre çeşit çeşit turşu tercih ederiz.
Kışlık Karışık Turşu Tarifi de ilk tercih ettiğimiz turşuların başında gelmeye devam ediyor. Değişik lezzetlerin birleştiği ve zengin minerallerle dolu vitamin deposu.
Kışlık Turşu Tarifi için malzemelerimizi hazırlayıp turşunun yapımına geçelim birlikte. Hadi bakalım kolay gelsin.
Kışlık Karışık Turşu Tarifi İçin Gereken Malzemeler
Yarım kilo biber 1 kilo havuç 1 kilo yeşil domates 1 kilo kırmızı kapya biber 1 kilo kornişon salatalık 1 kilo acur Yarım demet kereviz 1 avuç nohut 2 baş sarımsak 1 Şişe Üzüm Sirkesi Limon tuzu Kaya tuzu Bir miktar şekerKışlık Karışık Turşu Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Karışık Turşu Tarifi ilk olarak tüm sebzeleri güzelce yıkıyoruz ve sirkeli su ile ovuyoruz. Yıkamış olduğumuz sebzelerimizi isteğe göre orta boyda doğruyoruz. Tercihe göre havuç salata gibi bazı sebzeleri bütün olarak da koyabilirsiniz. Sertlik derecesine göre ikiye üçe de bölebilirsiniz. Doğradığımız sebzeleri derin bir kabın içersin de karıştırıyoruz. Sarımsakları ayıklayıp güzelce eziyoruz. Sebzelerin içine ilave ediyoruz. Dilerseniz ezmeden diş olarak da sebzelerin içine atabilirsiniz. Küçük bir tencereye su koyup kereviz yapraklarını bir iki dakika haşlıyoruz. Suyunu süzüp sebzelerin içine ilave ediyoruz. Hepsini birden Güzelce karıştırıp turşu kabına diziyoruz. En Alta nohutları atıyoruz. (Turşu kabını cam seçersek daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır. Plastikler koku yapabilir) Üzerine üzüm sirkesini döküyoruz. Bir başka yerde içme suyunun içine kaya tuzu limon tuzu ve toz şekeri karıştırıyoruz. Suyumuzu da turşu bidonuna sebzelerin üzerine döküyoruz. Daha sonra hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz. Kapattıktan sonra en az 3 hafta karanlık bir yerde bekletiyoruz. 3 hafta olmadan kesinlikle turşumuzu açmıyoruz. Sebzelere bakarak turşunun hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Sararmışsa eğer olmuş demektir. Açtıktan sonra turşumuz özellikle sulu veya yağlı yemeklerin yanında yerini alabilir. Her açtığınızda hava almayacak şekilde yeniden kapatmayı ihmal etmeyiniz. Şimdiden hepinize afiyet bal ve şeker olsun.Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum