Dinle
Turşu Tarifleri, Salatalık Turşusu Tarifi, Salatalık Turşusu nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu Tarifi, bilindiği üzere kısırın yanına  çok yakıştırılır. Birçok sebzenin turşusu yapılsa da ülkemizde açık ara fark ile en çok sevilen turşu çeşidi salatalık turşusudur.

Hepimizin Favorisi Salatalık Turşusunun bulgur yemeklerine yakıştığını söylemiştik. Bu nedenden dolayı altın günlerimizin de vazgeçilmezidir.

Salatalık Turşusu Tarifi ile sizler de hem altın günlerine hem diğer misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bu sayede hem size kolaylık sağlarayarak bir çeşit olacak hem de misafirlerinize damak şöleni oluşturacaktır.

Şimdi malzemelerle tarifimize başlayalım.

Salatalık Turşusu Tarifiİçin Gerekli Olan Malzemeler:

Yarım su  bardağı soyulmuş, temizlenmiş sarımsak 4 yemek kaşığı iri tuz (turşu tuzu) 600 ml (3 su bardağı sirke) 800 ml (4 su bardağı su) 1 tutam maydanoz Yaklaşık 15 adet acı biber 3 çay kaşığı limon tuzu 2.5 kg turşuluk salatalık

Salatalık Turşusu TarifiNasıl Hazırlanır?

İlk olarak turşuluk salatalıklarımızı tek tek güzel bir şekilde yıkayalım. Daha sonra sarımsaklarımızı temizleyip, soyalım. Biberlerin acısı daha kolay çıksın diye uçlarından az miktarda keselim. Salatalıklarımızı kavanozumuzun maksimum alacağı şekilde yerleştirelim. Salatalıklarımızın arasına biber ve sarımsakları da serperek kavanozumuzu dolduralım. 3 su bardağı sirkemize 4 yemek kaşığı tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Elde ettiğimiz sirkeli karışımı kavanozumuza dökelim. (Sirkemizin cinsi fark etmez ben üzüm kullandım) Kavanozumuzun üzerine aldığı kadar 4 su bardağı suyumuzu dökelim. Salatalıkları dizdiğiniz sıklığa göre bu oranlar değişebilir. O zaman kavanozun yarısına kadar sirkeli karışımı kavanozun kalan kısmını da su ile dolduralım. Kavanozumuzu doldurduktan sonra 1 tatlı kaşığı limon tuzumuzu ekleyelim. Kavanozun ağzına maydanozumuzla kapatalım ve kapağımızı sıkıca kapatalım. Sirkemizin ve suyumuzun homojen bir şekilde karışması için kavanozumuzu kendi etrafında bir iki kez çevirelim. Turşumuzun olması için güneş almayan kuru bir yerde 10 gün kadar bekletelim. Dönen turşularımızı 10 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Salatalık Turşusunun bulgur yemeklerine yakıştığını söylemiştik. Bu nedenden dolayı altın günlerimizin de vazgeçilmezidir .Yine sıcak çorbaların yanında da kış mevsimi boyunca sıklıkla aranan favori turşu tariflerinden sadece biri olmaktadır

Şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!