Dinle
Köfte Tarifleri, Dalyan Köfte Tarifi, Dalyan Köfte nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan Köfte Tarifi

Görünümü ile iştah kabartan ve oldukça pratik bir yemek olan dalyan köfte tarifini sizler de çok seveceksiniz.

Adının köfte olduğuna bakmayın. Hem görünümü ile hem de tadı ile başlı başına bir efsane olan dalyan köfte tarifi mutfağınızın baş tacı olacak tariflerden biri.

Malzeme listesi pratik ancak hazırlaması biraz meşakkatli gibi gelse de bu eşsiz tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Eğer dalyan köfte içerisinde haşlanmış yumurta tercih etmeyi sevmiyorsanız bunun yerine haşlanmış patates de tercih edebilirsiniz.

Dalyan köfte tarifini denemek isterseniz sizler de tarifimize göz atabilirsiniz.

Dalyan köfte tarifi için gerekli olan malzemeler:

-1 kilogram dana kıyma

-2 adet kuru soğan

-1 su bardağı galeta unu

-2 adet yumurta

-yarım su bardağı sıvı yağ

-2 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-2 çay kaşığı pul biber

-1 adet havuç

-1 su bardağı bezelye

-5 adet haşlanmış yumurta

-1 yemek kaşığı domates salçası

-yarım su bardağı su

Dalyan tarifi nasıl hazırlanır?

Dalyan köfte tarifini hazırlamak için ilk olarak derin bir kabın içerisine kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, sıvı yağı, tuzu ve baharatları da koyarak hepsini karıştırın.

-Yoğurarak elde edeceğiniz köfte harcını serdiğiniz pişirme kâğıdının üzerine alın ve köfteyi rulo haline gelecek şekle getirin ve ortasına bir çukur açın.

-Daha sonra açtığınız çukurun içerisine ilk olarak bezelyelerin yarısını ve haşlanmış ve uzun şeritler halinde kestiğiniz havuçları da üzerine dizin.

-Ardından haşladığınız ve soğuttuğunuz yumurtaları da ortasına dik olacak şekilde dizin ve geri kalan boşluklara da kalan bezelyeleri de dökerek boşlukları doldurun.

-Kıymayı harcı kapatacak şekilde rulo haline getirin ve ardından pişirme kâğıdını da kapatarak yuvarlayın ve kenarlarını da kapatın.

-Daha sonra üzerine de yine bir kat daha pişirme kâğıdını sarın ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirin.

-Fırından çıkardıktan sonra salçalı suyu hazırlayarak köftenin üzerine dökün ve sosladığınız köfteyi 15 dakika kadar daha fırına verin ve daha sonra sıcak servis etmek için dilimleyebilirsiniz.

-Şimdiden afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!