Dinle
Kurabiye Tarifleri, Ay Çöreği Tarifi, Ay Çöreği nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi

Ay çöreği çayın yanına en çok yakışan çörek çeşitlerinden birisi hamur işi yapan herkesin sevdikleriyle  birlikte severek yiyeceği bir  hamurişi tarifidir. Afiyet olsun

AY ÇÖREĞİ TARİFİ

Hamur için:

• 250 gr oda sıcaklığında margarin • 1,5 su bardağı pudra şekeri • Yarım paket yaş maya • 1 çay bardağı süt • 1 yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne) • Aldığı kadar un

İç harcı:

• 2 su bardağı çekilmiş ceviz • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı kuru üzüm • 1 tane elma (rendelenmiş) • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı kakao • 1 tatlı kaşığı tarçın • yarım paket petibör bisküvi( robotta çekilmiş,un haline getirilmiş)

Yaş mayayı ılık sütte eritin. Margarin, pudra şekeri, yumurta beyazı ekleyin karıştırın. Un koyun, kulak memesi kıvamında yoğurun. Üzerine nemli bez ört.15-20 dk. Dinlendirin. İç harcını hazırlayın. Tüm malzemelerini karıştırın. Kıvamı cıvık olmayacak.cıvık olursa bisküvi eklenebilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde paralar alın, elinizde açın, ortasına harçtan koyup yuvarlayın ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!