56
okunma
okunma
Kurabiye Tarifleri, Ay Çöreği Tarifi, Ay Çöreği nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Ay Çöreği Tarifi

Ay çöreği çayın yanına en çok yakışan çörek çeşitlerinden birisi hamur işi yapan herkesin sevdikleriyle birlikte severek yiyeceği bir hamurişi tarifidir. Afiyet olsun
AY ÇÖREĞİ TARİFİ
Hamur için:
• 250 gr oda sıcaklığında margarin • 1,5 su bardağı pudra şekeri • Yarım paket yaş maya • 1 çay bardağı süt • 1 yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne) • Aldığı kadar unİç harcı:
• 2 su bardağı çekilmiş ceviz • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı kuru üzüm • 1 tane elma (rendelenmiş) • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı kakao • 1 tatlı kaşığı tarçın • yarım paket petibör bisküvi( robotta çekilmiş,un haline getirilmiş)Yaş mayayı ılık sütte eritin. Margarin, pudra şekeri, yumurta beyazı ekleyin karıştırın. Un koyun, kulak memesi kıvamında yoğurun. Üzerine nemli bez ört.15-20 dk. Dinlendirin. İç harcını hazırlayın. Tüm malzemelerini karıştırın. Kıvamı cıvık olmayacak.cıvık olursa bisküvi eklenebilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde paralar alın, elinizde açın, ortasına harçtan koyup yuvarlayın ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum