okunma
Cevizli Samsa Tatlısı Tarifi

Cevizli Samsa Tatlısı
1 paket milföy hamuru 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz yarım çay kaşığı tarçın 2 yumurta beyazı (cevize eklenecek) 2 yemek kaşığı toz şekerŞerbeti İçin:
4 su bardağı şeker 5 bardak su 2-3 damla limon suyuÜzeri İçin:
Yumurta sarısı SusamCevizli Samsa Tarifi ve Yapılışı:
Ceviz, tarçın, şeker ve yumurta beyazını bir kabın içinde karıştırın. İki parçalı milföy hamurunu tezgahın üzerine koyup merdaneyle biraz genişletip, inceltin. Yapışmaması için biraz un serpebilirsiniz. Hamurun uzun kısmına hazırlağınız harçtan koyup rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde dilimlere bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını sürüp, arzuya göre susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bu sırada şerbet malzemelerini 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun
NOT: üzerine susam serpmeden fırınlayıp, servis yaparken antep fıstığı yada hindistan ceviziyle süsleyip sunabilirsiniz.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum