159
okunma
okunma
Tatlı Tarifleri, Antepfıstıklı Tatlı Tarifi, Antepfıstıklı Tatlı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Antepfıstıklı Tatlı Tarifi

Hem şık hem de görünüşü kadar lezzetli tatlı antep fıstıklı tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz! Sofradakiler buna bayılacak! Şimdiden afiyet şeker olsun!
ANTEPFISTIKLI TATLI
125 gr.oda sıcaklığında yumuşamış margarin 4 çorba kaşığı pudra şekeri 2 yumurta 1,5 su bardağı toz antepfıstığı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya alabildiği kadar unŞERBETİ:
2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyuÖnce su ve şeker kaynatılıp kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte15 dak.kaynatılır sonra limon suyu ilave edilip ocaktan alınır,soğumaya bırakılır.Hamur için bütün malzeme yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak tepsiye dizilir(ben rendeyi masaya düz bir şekilde koyup üzerinde üzerinde yuvarlayarak şekil verdim kalburabastıya benzedi şekli, 170 derecede hafif pembeleşecek şekilde pişirilir,fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine dökülür.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum