138
okunma
okunma
Tatlı Tarifleri, Portakallı İrmik Helvası Tarifi, Portakallı İrmik Helvası nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Portakallı İrmik Helvası Tarifi

En meşhur tatlılardan olan irmik helvasının bir de portakallı tadını düşünün… Hadi o zaman hanımlar beklemek yok, doğru mutfağa! ♥ Portakallı irmik helvası tarifi sizleri bekliyor.
PORTAKALLI İRMİK HELVASI
1 su bardağı İrmik 1 su bardağı şeker 100 gr tereyağı yada margarin 3 su bardağı süt 1 fincan kuru sarı üzüm 1 fincan irice kıyılmış ceviz içi 1 portakalın kabuğunun rendesiÜzeri için:
tarçınTereyağı eriyince irmik atılıp kısık ateşte yaklaşık 15 dakika, irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavrulur.Şeker katılıp,kaynayan süt ağır ağır karıştırarak irmiğe dökülür. Üzerine portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm,ceviz konur.Ocağın en küçük ve kısığında 10 dakika kapağı kapalı kendi halinde sütü çektirilir. altı kapatılır. Servis esnasında,ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğu ve tarçınla süsleyelim. Afiyet Olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum