Dinle
Meze Tarifleri, Nefis Acılı Ezme Tarifi, Acılı Ezme nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi yaptıktan sonra en sevdiğiniz tarifler arasında yerinizi alacak. Özellikle lahmacun, etli pide gibi hamur işlerinin yanında da sıklıkla tercih edebileceğiniz bir tariftir. Özellikle etli yemeklerin yanında oldukça aranan ve damak lezzetine büyük bir tat katan soğuk mezedir.

 Acılı Ezme Tarifi kış hazırlıklarında vazgeçilmezlerdendir. Yaz sebzesi olan domates, biber gibi malzemeleri kışın da aynı tazelikle tüketebilirsiniz.

 Acılı Ezme Tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız bir an önce incelemeye başlayabilirsiniz.

 Acılı Ezme Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

3 kilo kırmızıbiber (kapya) 1 kilo yeşilbiber 3 kilo domates Yarım bağ kadar maydanoz 1 baş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ Ne kadar acı olmasını istiyorsanız istediğiniz kadar turşuluk acı biber (zorunlu değil) 2 yemek kaşığı tuz Pul biber veya toz kırmızıbiber (acı yetersiz gelirse katabilirsiniz ya da acı sevmiyorsanız renk versin diye acısız toz biber kullanabilirsiniz)

 Acılı Ezme Tarifi Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak bütün malzemeleri tek tek yıkayalım. Yıkanmış biberlerimizin içlerini temizleyelim. Yavaş yavaş bütün malzemeleri ekleyerek robotumuza alalım. Bütün malzemeleri robottan geçirelim. Malzemelerimizi uygun bir tencereye alalım. Tencerenin kapağı açık bir şekilde pişmeye bırakalım. Tenceremize 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. (Su seviyesi 3-4 parmak seviyesine ininceye kadar kaynatalım) Tuzunu ekleyelim. Acı biberlerimizi de ekleyelim. ( Acı biberiniz yoksa pul biber de ekleyebilirsiniz) Acı miktarının ölçüsü yok,  kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Tenceremizdeki malzemeler suyunu çektikten sonra sıcakken ezmemizi kavanozlara koyalım ve ağızlarını sıkı bir şekilde kapatalım. Kavanozlarımızı ters çevirerek soğumasını bekleyelim. Serin ve güneş olmayan bir yerde saklayabilirsiniz. Kavanozunuzu açtıktan sonra buzdolabına kaldırmalısınız ve açılan kavanozu en fazla 3-4 gün içerisinde tüketmelisiniz. Bu ölçülerden 5 kavanoz ezme elde edebilirsiniz. Kavanozlar 1 kilogramlık. Küçük kavanoz kullanmanızı öneririm bu sayede açıldıktan sonra tüketmekte zorlanmazsınız.

AFİYET OLSUN


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!