okunma
Körili Tavuklu Salata Tarifi

Körili Tavuklu Salata
5 – 6 yaprak göbek marul 1 adet havuç 2 adet küçük boy salatalık 2 yemek kaşığı konserve mısır (isteğe bağlı) Bir tutam dereotu yarım limon 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy domates (ben domates sevmediğim için kullanmadım) 1 adet tavuk göğsü Tuz, Karabiber, Köri Tavukları pişirmek için çok az zeytinyağı
Öncelikle tavuklarımızı hazırlayarak başlayalım. Tavuğumuzu güzelce yıkadıktan sonra, küp şeklinde doğruyoruz. Tavuklarımızın üzerine bir tutam köri döküp, elimizle tüm tavukların baharatla karışmasını sağlıyoruz. (Bu aşamadan sonra bir süre tavuklarımızı bekletirsek eğer baharatın daha iyi işlemesini sağlarız, ancak genelde vakit yokluğundan bu aşamayı kısa tutmak zorunda kalıyorum.) Teflon tavamızı ocağa koyup, bir kaç damla yağımızı döküyoruz ve bir kağıt havlu yardımıyla bütün tavanın yağlanmasını sağlıyoruz. Kızgın tavaya, bekletebildiğimiz kadar beklettiğimiz tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklarımızı sürekli karıştırmamamız gerekiyor ki, rahat rahat pişsinler. Ara ara karıştırmamız yeterli olacaktır. Bu sırada bir yandan da salata malzemelerimizden salatalık ve marulu doğruyoruz, havucu rendeliyoruz. Tavuklarımız iyice sararana dek pişirmeye devam ediyoruz. Tavuğumuz tavaya bir miktar su verecek öncelikle. Bu suyu geri çekmeye başladığında karabiber, tuz ve bir miktar köri daha ekliyoruz. Bir süre daha pişirip, yumuşak bir et elde ediyoruz. Salata kabına aldığımız marul, salatalık, havuç ve isteğe bağlı olarak mısır ve domatesi güzelce karıştırıyoruz. Küçük bir kase veya soslukta zeytinyağı ve sıktığımız yarım limonun suyunu karıştırarak salatamıza döküyoruz. Sosu yedirdikten sonra tavamızdaki tavukları da salatamızın üzerine serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun. ?
Notlar:
Salata sosu olarak daha farklı soslar da kullanabilirsiniz, ancak tavuğun yanında bir de sos kullanmak istemedim. Hem daha az kalori alalım, diyet yapanlarda rahatlıkya yiyebilsin, hemde yemeğimizin yıldızı tavuk olsun diye düşündüm. ?
Salata sosumuzun, salatamıza daha iyi işlemesi için sebzelerimizin mümkün olduğunca kuru olması daha iyi olur. Yıkadıktan sonra mutlaka kurutmalıyız sebzeleri.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum