okunma
Şalgamlı Kısır Tarifi

Şalgamlı Kısır
Pratik Ev Yemekleri farkıyla bu tarifimiz tam olarak size göre!
Kısır denince hepimizin aklına bol salçalı, acılı, yeşillikli bir şey gelse de biz sizlere çok farklı bir alternatif sunuyoruz. “Kısır” algısını çok farklı bir boyuta taşımak ister misiniz? Ayrıca vaat ediyoruz ki çocuklarınız da bu tarife bayılacak! Kim bilir, belki de bir sürprizi vardır bu kısırın! Ancak uyarmamız gerekecek, bu tarif size parmak ısırtır!
Malzemeler :
1 su bardağı köftelik bulgur Şalgam suyu 1 kase semiz otu 1 kase maydanoz 1 kase taze soğan 1 kase yeşil biber Yarım konserve mısır 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı kekik Yarım yemek kaşığı tuzYapılışı
1 su bardağı köftelik burguru, üzerini örtecek kadar kaynamış şalgam suyuyla, şalgam suyu iyice emilene kadar bekleyin.
Daha sonra üzerine; 1 kase ayıklanmış semizotu, 1 kase iyice doğranmış maydanoz, 1 kase doğranmış taze soğan ve 1 kase doğranmış yeşil biberi de ekleyin.
Daha sonra yarım konserve mısırı da ekleyin. İyice karıştırın. Daha sonrasında ise kısıra sos hazırlamak için; ayrı bir kaseye 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyip karıştırın.
Daha sonra sosumuzu baharatlarımızı ekliyoruz; önce 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı tuz’u da ekleyin ve hazırladığınız kısırla iyice karıştırın.
Sunum önerimiz ise hazırladığınız şalgamlı kısırı bir kaseye koyup, servis tabağına ters çevirip, servis etmeniz! Afiyet olsun ?
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum