okunma
Kolay Trileçe Tarifi

Son zamanlarda en çok sevilen tatlılardan biri olan trileçenin sevilme sebebinin başında hafif ve kolay olması geliyor. Eğer yemekleriniz hazır fakat yemek sonunda hangi tatlıdan ikram edeceğinizi düşünüyorsanız, hiç endişe etmeyin, direkt kolları sıvayıp mutfağa girin derim! İşte size hem yapımı çok kolay, hem de pratik hafif bir tatlı olan trileçe tarifi:
Trileçe Tarifi için Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sos için:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Trileçenin karamel sosu için:
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
200 gram sıvı krema
Trileçenin Üstü (süslemesi) İçin:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Trileçenin üstü için 1 paket kremşanti ile 1 su bardağı sütü çırpın.
Evett artık kekimizi ıslatma vakti. Güzelce pişen kek bir çatal yardımıyla belirli aralıklarla delinir. Süt ve krema ile hazırladığımız sütlü sos üstüne dökülür.
Islatılan kekin üzerine karamel sosumuz gezdirilir ve kekin bütün üst yüzeyi bu sos ile örtülür.
En son üst yüzey hazırladığımız kremşantili krema ile süslenir. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir işlem ister zig zag lar çizin ister noktalar bırakın.
Şekerle yumurtaları derin bir kabın içerisinde köpürene kadar çırpıyoruz. Mikser kullanmanız işinizi daha da kolaylaştırır. Sonra kabartma tozunu, unu ve vanilyamızı da içerisine ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kıvamını aldıktan sonra yağladığımız borcama döküyoruz. 180 derecelik fırınımızda 25 dakika pişirdiğimizde bu karışım muhteşem bir keke dönüşecek.
Devam ediyoruz: Sütlü sosumuzu yapmak için başka bir kabın içerisinde kremayı, sütü ve şekeri karıştırıyoruz. Karamel yapmak içinse küçük ve derin bir tencereye öncelikle şekerimizi döküp sürekli karıştırarak biraz pişiriyoruz. Önce topaklanıp sonra sıvılaşan şekerimiz kahverengiye dönüşünce içerisine 1 yemek kaşığı margarin ve kremayı döküp karıştırıyoruz.
Üstü için de 1 paket kremşantiyle sütümüzü çırpıyoruz. Yine mikser kullanmanız daha iyi olacaktır. Kekimizin üzerini çatal ile belli aralıklarla deliyoruz. Sütlü sosumuzu üzerinde yavaşça gezdirerek döküyoruz. Islanmış kekimizin üzerine karamel sosumuzu kaşık yardımıyla gezdirip düzleştiriyoruz. En son ise süsü için hazırladığımız kremşantili kremayla da üzerini farklı desenlerle süslüyoruz. Genellikle yapılan süsleme şu şekilde: belli aralıklarla dikey ince çizgiler çekilir. Sonra bir kürdan yardımıyla çizgilere paralel olarak aynı aralıklarla zigzag görünmez çizgiler çizilir.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum