okunma

Keki için;
6 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
7 su bardağı süt
6 yemek kasığı toz şeker
200 ml 1 paket sıvı krema
Karamel sosu için;
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
200 ml 1 paket sıvı krema
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Trileçe Yapılışı
Trileçe yapmak için öncelikle karistirma kabimiza yumurta ve toz sekeri alip iyice çirpalim.
Un, kabartma tozu ve vanilyay ekleyip karistirmaya devam edelim. Yagli kagit serili firin tepsimize dokelim.
160°lik firinda yaklasik 30-40 dk kadar pisirelim.
Trileçenin sütlü sosu için bir kapta süt, toz seker ve sıvı kremayı çirpip buzdolabinda bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamiza sekeri alıp orta ateste sürekli karistirarak erimesini saglayalim
Açik bir renk alinca 2 yemek kagigi tereyagini ekleyelim ve yagin erimesini saglayalim.
Son olarak sivi kremayı da ekleyip sosumuz kivam alana kadar kisik ateste kisa süre karistirarak pisirelim.
llimis olan kekimizi ters çevirip yagli kagidi çikarip çatalla delikler açalim.
Soguk serbetimizi kekin üzerine dökelim. köpürtülmüs krem santiden süslemek için biraz ayirip kalanını kekin üzerine yayalim.
Ilimis olan karamel sosumuzu krem santinin üzerine dökelim.
Ayirmis oldugumuz krem santi ile süsleyip kürdan ile sekil verelim.
4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Yorumlar
0 yorum