okunma
Tavuk Sarma Tarifi

TAVUK SARMA
4 parça tavuk göğsü 10 tane mantar 4 sivri biber 4 domates 15 kürdan karabiber, tuzkızartmak için :
1 su bardağı sıvı yağÖnce iç harcını hazırlayın. Mantarları soyup ince piyaz şeklinde doğrayıp az sıvı yağ ile soteleyin.(Mantarların kararmaması için harlı ateşte soteleyin) Halka doğranan sivri biberi ilave edip soteleyin. Domatesi kabuğunu soyup küp doğrayıp ekleyin, ateşi kısın tuzunu ilave edip pişirin. Tavukları yıkayıp tam ortasından eşit şekilde koparmadan açın. Fileto gibi ama parçayı ikiye açınca kalp şeklini alacak, tamamen kopmayacak. Aşağıdaki resimde aşamaları daha net göreceksiniz. Kestiğimiz tavukları tuz ve karabiberle tatlandırın, pişirdiğimiz iç harcı tavuklara paylaştırıp kürdanla tavukları kapatın. Derin bir tencerede kızgın yağda ikişer tane kızartın.(Hepsini aynı anda kızartmayın. Tavuk suyunu bırakıp kuruyor.) Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum