Dinle
Yemek Tarifleri, Fırında Beşamel Soslu Mantar Tarifi, Fırında Beşamel Soslu Mantar nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Fırında Beşamel Soslu Mantar Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Mantar Tarifi

İşte o Eşsiz Sos Beşamel sosu mantarla buluştu ve ortaya eszi bir lezzet çıktı. Buyrun size fırında beşamel soslu mantar yemeği tarifini sunalım eşsiz yemek tarifleri için pratik ev yemekleri sitemizi takip edin.

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MANTAR

1 kg mantar 3 kırmızı 3 yeşil çarliston biber 2 ortaboy soğan istenilen miktarda sıvı yağ tuz, karabiber rendelenmiş kaşar peyniri

Sos İçin:

2 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz, karabiber

Öncelikle bir kaba sirkeli su hazırlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz mantarları bu kabın içine atıyoruz. Mantarların üzerindeki tozların çözülmesi için biraz bekledikten sonra mantarları yan yatırarak şeklini bozmadan çok kalın olmayacak şekilde doğrayıp süzüyoruz. Biberlerimizi kibrit çöpü gibi, soğanımızı da hilal ay şeklinde doğruyoruz . Bir tencerede yağda kavurduktan sonra mantarlarımızı, üzerine tuz ve karabiberimizi ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Mantarlar saldıkları suyu çektikten sonra ocağı kapatıyoruz.. Mantarlar pişerken bir yandan beşamel sosumuzu hazırlayabiliriz.

Sıvı yağ ve margarinimizi tavada erittikten sonra unumuzu ekliyoruz. 1-2 dk kavurduktan soğuk sütü tenceremize ekliyoruz. Unun topaklanmaması için çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz. Son olarak tuz ve karabiberimizi de atıyoruz. Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Mantarımızı tercihe göre herhangi bir fırın kabına yaydıktan sonra üzerine beşamel sosu yayıyoruz ve karıştırıoruz. üzerine bol rendelenmiş kaşar serpip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!