Dinle
Yemek Tarifleri, Kayseri Yağlaması Tarifi, Kayseri Yağlaması nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması

Hamur İçin;

4 su bardağı un tuz Yarım paket yaş maya aldığı kadar ılık su

Harcı İçin;

300 g Kıyma Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı) 2 adet orta boy soğan 3 adet domates tuz, karabiber 1 yemek kaşığı salça yarım çay bardağı su

Sosu İçin:

Sarımsaklı Yoğurt

Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) Tarifi’nin Yapılışı
Hamur ılık su ile yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. (20 dakika kadar) Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır. Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir.

Harcın Hazırlanışı; Kıyma kavrulur. Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir. Sıvı yağ eklenir. Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır. Tuz karabiber karabiber eklenir. Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirilmeye bırakılır(1-2 dakika)

Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına konur. Yani 1 kat bazlama, 1 kat kıymalı harç şeklinde kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!