Dinle
Yemek Tarifleri, Patlıcan Musakka Tarifi, Patlıcan Musakka nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka

1 kg patlıcan 1 avuç dolusu kıyma 1 Adet iri soğan 2 kaşık domates salçası 1 adet domates 1 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlar alacalı soyulup halka halka doğranıp tuzlu suda bekletilip, süzülür. Yağ koyduğunuz tavada hafifçe kızartılır. Başka bir tavada soğan ve ezilmiş sarımsak kavrulur. Kıyma eklenip tekrar kavrulur. Salça ve domates rendesi eklenip karıştırılır. Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su eklenir. Arzuya göre içine ince kıyılmış maydanoz ilave edilip altı kapatılır. Kızarmış patlıcanlar küçük borcama dizilir. Üzerine kıymalı harç yayılır. 1 su bardağı sıcak su ekleyerek ısıtılmış fırına verilir. 180-200 derecede kaynayana kadar pişirmeniz yeterlidir.

NOT: Aynı şekilde tencereye dizip ocaktada pişirebilirsiniz.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!