Dinle
Yemek Tarifleri, Fırında Biftekli Patlıcan Tarifi, Fırında Biftekli Patlıcan nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Fırında Biftekli Patlıcan Tarifi

Fırında Biftekli Patlıcan Tarifi

Fırında Biftekli Patlıcan

5 bostan patlıcan 10 ince dövülmüş biftek 10 sivri biber 5 büyük domates 100 gr. mantar 100 gr. tereyağ 1 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık) 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su Tuz ,karabiber

Fırında Biftekli Patlıcan Tarifi ve Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulur. İkiye bölünüp içleri oyulur. Tuzlanır. Kızgın yağda önce biberler ardından patlıcanlar hafif pembe kızartılır.

Yemeğin hafif olmasını isterseniz yağdan çıkartılan patlıcanlar iki üç saniye kaynar suya daldırıp çıkartılır. Süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılır.

Üç domates rendelenir. Salça ilave edilir. Karıştırılır. Biftekler bu sosla birlikte bir tencereye konur. Bir bardak su ilave edilir. Kapak kapatılıp pişirilir.

Mantarlar tereyağda suyunu çekecek kadar pişirilir.

Patlıcanlar bir fırın tepsisine alınır. Pişen bifteklerin içine mantar konularak sarılır. Patlıcanların içine konur. Üzerine bir biber bir dilim domates konulur.

Etin sosu üzerine dökülür. Fırında üzeri kızardıktan (10,15 dakika) sonra servis yapılır. Afiyet olsun


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!