okunma
Meftune Tarifi

Meftune Tarifi
Diyarbakır yöresine ait efsane bir yemek tarifi ile sizlerleyiz. Kuzu etini seven ve sebze yemeklerine bayılanlar olarak meftune tarifi ile sizler de mutfakta şefliğinizi konuşturabilirsiniz. Severek hazırlayacağınız ve oldukça pratik bir yemek tarifi olan meftune tarifi ile artık misafirlerinize eşsiz sofralar kurabilirsiniz.
Dilerseniz acılı da hazırlayabileceğiniz meftune yemeğinin yanında dilerseniz pilav veya salata da tercih edebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği için meftune tarifinden daha güzel seçenek olamazdı. Yöresel lezzetleri her zaman yakından takip edenler olarak bu eşsiz lezzeti sizler de hemen deneyebilirsiniz.
Kış mevsiminde mevsim sebzelerini değerlendirmek için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.
Hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için dumanı üstünde mis gibi kuzu kaburga parçalı sebze yemeği yapmak isterseniz meftune tarifi için sizleri de şöyle alalım.
Meftune tarifi için gerekli olan malzemeler
-yarım kilo kuzu kaburga eti
-5 adet patlıcan
-5 adet sivri biber
-5 adet domates
-2 yemek kaşığı sumak
-1 yemek kaşığı karışık salça
-1 tatlı kaşığı pul biber
-yeteri kadar tuz
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 baş sarımsak
-3 su bardağı sıcak su
Meftune tarifi evde nasıl yapılır?
Meftune tarifi için ilk olarak sıcak suyun içerisine sumağı dökerek iyice çözünmesi sağlayın. Ardından kaburga etini tuzlayın. Sebzeleri kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde doğrayın. Ardından suyunu salmış olan kaburga etini suyunu süzerek bir kenara alabilirsiniz. Derin bir tencere içerisine doğramış olduğunuz sebzeleri dizin. Üzerine baharatları dökün ve en üste domates gelecek şekilde domatesleri de koyun. Salçayı da kaşık ile minik parçalar halinde domatesin üzerine dizin ve en üste de kuzu kaburga etini de dizin. Ardından sumaklı suyu da üzerine döküp tencerenin ağzını kapatabilirsiniz. Suyu azalmadan üzerine sıvı yağı da gezdirerek yemek hizasına gelecek şekilde sıcak su ekleyerek sebzelerin etin pişmesini bekleyin. Dilerseniz tarif içerisinde kemikli kaburga yerine kuşbaşı kaburga etini de tercih edebilirsiniz. Orta ateşte pişireceğiniz yemeğin içerisine dilerseniz damak zevkinize uygun olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum