okunma
Sebzeli Graten Tarifi

Sebzeli Graten
5 adet orta boy patates 4 adet yumurta 6-7 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 300-350 gr brokoli (az haşlanmış) 1 adet büyük boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2-3 çorba kaşığı zeytin yağ 100 gr kaşar peyniri Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
Patatesler az suyla haşlanır ve sıcakken soyularak rendelenir. Patates püresinin üzerine 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ilave edilir, kaşık kaşık un ilave edilerek patates hamuru hazırlanır. Genellikle patates başına bir kaşık un yeterli oluyor. Ele yapışan bir hamur oluyor, o nedenle fazla un ilave etmemeniz gerekiyor. Patetes hamurunu bir saat kadar buzdolabında bekletmenizi öneririm, daha kolay işleniyor. Ben silikon kalıp kullanıyorum yağlanmadan çalışılabiliyor. Diğer kalıpları yağlamakgerekiyor.Tart kalıbı bir tatlı kaşığı tereyağ ile yağlayıp unlanır. Yapışmaması için eller sıvı yağ ile yağlandıktan sonra patates hamuru bastırarak ve kenarlara doğru inceltilerek yayılır. 200 C fırında yaklaşık yarım saat patates hamuru sertleşip kızarana kadar pişirilir. Kalıp soğuyana kadar fırında tutulur. Soğan ve sarımsaklar ince kıyılır, zeytin yağ ile seffaflaşana kadar kavrulur, soğuyana kadar bekletilir. Az haşlanmış brokoliler çok ince olmayacak şekilde kıyılır. Patates kalıbının üzerine brokoliler kalın bir tabaka olacak şekilde yayılır. Bir kasede kalan 3 yumurta bir bardak süt,tuz, karabiber, kavrulmuş soğan ve sarımsaklar, 1-2 kaşık un çırpılır, boza kıvamında bir karışım olmalıdır. Yumurtalı karışım yavaşça, tart hamurunun kenarlarından taşırmadan brokolilerin üzerine akıtılır. Kaşar peyniri rendelenir ve yumurtalı karışımın üzerine atılır, toz kırmızı biber de serpildikten sonra 200C de sertleşip kızarana kadar pişirilir. Ilık veya soğuk yanında salatayla beraber servis edilir.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum