Dinle
Börek Tarifleri, Tavada Bayat Ekmek Böreği Tarifi, Tavada Bayat Ekmek Böreği nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Tavada Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Tavada Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu için sizlere bir tarif hazırladık. Tavada bayat ekmek böreği tarifi ile hem evdeki bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz hem de oldukça lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.

Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz tavada bayat ekmek böreği tarifi ile çat kapı gelen misafirleriniz için tadı damaklarda kalacak bir börek hazırlayabilirsiniz.

Akşamdan kalan bayat ekmekleri kahvaltı için değerlendirmek için börek yapmak isterseniz tarifimizi kesinlikle değerlendirebilirsiniz.

İçi için istediğiniz peyniri veya farklı bir harcı da tercih edebileceğiniz tavada bayat ekmek böreği tarifini sizler de çok seveceksiniz.

Yumuşacık ve eşsiz lezzetli bir börek hazırlamak için bayat ekmekleri değerlendirmekten daha güzel bir yol yok. Sizler de bayat ekmek böreği tarifini hazırlamak isterseniz tarifimize göz atabilirsiniz.

Tavada bayat ekmek böreği tarifi için gerekli olan malzemeler:

-1 bütün bayat ekmek

Sosu için:

-2 su bardağı süt

-2 adet yumurta

-yarım su bardağı kadar sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı pul biber

-içi için bol miktarda olacak şekilde peynir ve ince doğranmış maydanoz

Bayat ekmek böreği tarifi nasıl hazırlanır?

Bayat ekmek böreği tarifini hazırlamak için ilk olarak sos için gerekli olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyarak karıştırın.

-Kullanacağınız bayat ekmeği küçük parçalar halinde getirdikten sonra doğradığınız ekmekleri sosun içerisine dökün.

-Ekmeklerin sosu iyice çekmesi böreği tam kıvamında olması için işin püf noktasıdır.

-Ekmeklerin sosu iyice çekmesi için ara ara karıştırabilirsiniz.

-Ardından teflon bir tavanın altını tereyağı veya margarin ile yağlayarak altını açın.

-Hazırladığınız hacın yarısını tavanın içerinse dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.

-Üzerine hazırladığınız peynirli maydanozlu harçtan bolca dökün. Daha sonra üzerine de kalan soslu ekmeği de üzerine dökün ve düzeltin.

-Yaklaşık olarak 15 dakika kadar daha altını kızartın ve diğer tarafını da çevirerek o tarafını da 15 dakika kadar pişirin.

-Tavada pişirdiğiniz böreği servis tabağına alarak dilimleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

-Şimdiden hepinize afiyet, bal ve şeker olsun arkadaşlar.


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!