Dinle
Çorba Tarifleri, Antep Çorbası Tarifi, Antep Çorbası nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Antep Çorbası Tarifi

Antep Çorbası Tarifi

ANTEP ÇORBASI

1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı kırık pirinç 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 çay kaşığı limon tuzu (isteğe göre) 4-5 diş sarımsak 2 çay kaşığı dolusu zerdeçal sıcak su

Antep Çorbası Tarifi ve Yapılışı:

Mercimek ve pirinci yıkayın ve düdüklü tencereye koyun. Sarımsakları soyup, doğramadan atın. Limon tuzu ve zerdeçal hariç tüm malzemeleride ekleyip, düdüklüğü ocağa alın. Düdüklü duman çıkarmaya başladıktan 7-8 dk sonra ocağı kapatın. Düdüklü tencereler farklılık gösterebilir. Buharı çıktıktan sonra kontrol edin. Pişen çorbanın içine zerdeçal ve limon tuzunu ekleyip, blenderdan geçirin. Eğer et suyu yada tavuk suyunuz varsa (tablet değil), çorbaya mutlaka ekleyin. Çorbanın kıvamına göre biraz daha su eklemesi yaparak bir kaç dakika daha kaynatın. Arzuya göre servis sırasında üzerine tereyağı ve pul biber yakıp dökebilirsiniz. Yada sadece baharat serpebilirsiniz. Antep Çorbası servise hazır, afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!