Dinle
Pilav Tarifleri, Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi, Etli Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Etli Arpa Şehriye Pilavı

1 paket arpa şehriye 1 tane orta boy soğan 250 gr kavrulmuş kuşbaşı et 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 tane doğranmış yeşil biber 6 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber 2 çay bardağı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı tereyağı

Sıvı yağın yarısı ile soğan kavrulur. Kavrulmuş et, doğranmış biber, salça ilave edilir. Kavurmaya devam edilir. Ayrı bir tencereye yağın kalan kısmı ve arpa şehriye eklenir. Arpa şehriyeler de pembeleşene kadar kavrulur. Diğer tencerede kavrulan soğan, et, biber, salça arpa şehriyeye eklenir. Karıştırılır. 6 bardak sıcak su, tuz, karabiber ilave edilir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

NOT:bayağı bereketli bir yemek olduğu için bu ölçülerden bayağı çıkıyor. 2-3 kişi yiyecekseniz mutlaka tarifin yarısını uygulayın


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!