okunma
Kaymaklı poğaça Tarifi

Kaymaklı poğaça
Mis gibi yumuşacık ve kaymak tadı ile akıllarda kalacak bir lezzet arıyorsanız kaymaklı poğaça tarifini kesinlikle denemelisiniz. Severek hazırlayacağınız ve lezzeti ile aklınızı başınızdan alacak kaymaklı poğaça tarifini sizler için hazırlamış olduğumuz tarifimiz ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Kaymaklı poğaça tarifini dilerseniz kahvaltı sofranız için dilerseniz de misafirlerinize ikram etmek için tercih edebilirsiniz. Hazır pastaneden alınmış gibi yumuşacık ve kaymak ve peynir lezzeti ile yedikçe yemek isteyeceğiniz kaymaklı poğaça tarifini evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik sadece evinizdeki malzemeler ile kocaman bir tepsi kaymaklı poğaça pişirebilir ve çay saatlerinizde size eşlik edecek enfes lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.
Kaymaklı poğaça tarifi için gerekli olan malzemeler
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1,5 yemek kaşığı kaymak
-2 adet yumurta beyazı(sarılarını üzerleri için kullanabilirsiniz)
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-1 paket yaş maya
-7 su bardağı un
-iç harcı için beyaz peynir
Kaymaklı poğaça tarifi evde nasıl yapılır?
Kaymaklı poğaça tarifini hazırlamak için ilk olarak hamurunu yapmak için bir kabın içerisine ılık suyu ve ılık sütü koyun. Ardından üzerine şekeri, tuzu ve yaş mayayı da ekleyerek maya ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Daha sonra harcın içerisine sıvı yağı, kaymağı ve yumurta beyazlarını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından harcın içerisine unu eleyerek ve yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da yoğurun. Yumuşak bir poğaça hamuru elde etmeniz gerekli. Dilerseniz 10 dakika kadar hamurunuzu dinlendirebilirsiniz. Daha sonra altına yağlı kağıt serdiğiniz tepsiyi hazır edin. Ve hamurdan poğaça bezeleri olacak şekilde küçük bezeler alarak eliniz ile açarak içlerine beyaz peynir koyup ağzını kapatıp tepsinin üzerine dizin. Bütün hamuru aynı şekilde şekil vererek bitirin. Bir kabın içerisinde yumurtaların sarısını çırparak hazırladığınız poğaçaların üzerine sürün. Dilerseniz üzerlerine çörek otu veya susam da serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar kontrollü olarak pişirebilirsiniz. Sıcak veya dinlendirip ılık olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
0 yorum