okunma
Bal Kabaklı Cezerye Tarifi

Bal Kabaklı Cezerye Tarifi az malzeme ile yapılabildiği için evdeki malzemelerinizle yapabileceğiniz lezzetli bir tatlıdır.
Bal Kabaklı Cezerye, bal kabağı ile yapılması nedeni ile sevilen bir kış tatlısıdır. Bu tarifin en güzel yanı ise evinizde kalan bal kabağı tatlınızı da cezeryeye dönüştürebilecek olmanızdır. Bu sayede farklı bir lezzet kazandırdığınız tatlı ile değişiklik hissedeceksiniz hem de israfı önlemiş olacaksınız.
Bal Kabaklı Cezerye Tarifi yapmak en fazla yarım saatinizi alacaktır. Bu sayede çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecektir. Artık tarifimize geçebiliriz.
Bal Kabaklı Cezerye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
2 dilim bal kabağı 2 paket petibör bisküvi 5 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı cevizÜzeri için:
1 su bardağı Hindistan ceviziBal Kabaklı Cezerye Tarifi Nasıl Hazırlanır?
İlk olarak bal kabaklarımızı güzel bir şekilde soyalım. (eğer bal kabaklarınızı soymakta zorlanıyorsanız hazır soyulmuş hatta hem soyulmuş hem doğranmış bal kabaklarından alabilirsiniz)Daha sonra bal kabaklarımızı uygun boyutta doğrayalım. Kabaklarımızın üzerine şeker ilave edelim. Kabaklarımız sulanıncaya kadar şekerde bekletelim. Daha sonra kabaklarımızı ocakta yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Şeker ayarında damak zevkinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Kabaklarımızı püre haline gelecek şekilde ezelim. Bisküvileri ve cevizleri blendırdan geçirelim. (eğer blendırınız yoksa elinizde güzel bir şekilde ufalayın) Bisküvilerimizin üzerine püre haline getirdiğimiz kabaklarımızı ilave edelim. Kabaklarımızın ele yapışmayan bir kıvam alması gerekmektedir. Eğer kıvam olarak elinize malzemeler yapışıyor ise biraz daha bisküvi ilave etmelisiniz. Kıvam alan kabaklı harcımızı buzdolabına atalım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Buzdolabından çıkardığımız kabakları ceviz ile fındık arasında bir büyüklükte yuvarlayalım. Eğer harcınız şekil almak da zorlanıyor ise ellerinizi ıslatarak deneyin bu şekilde daha kolay şekil verebileceksiniz. Yayvan bir tabağa biraz Hindistan cevizi dökelim. Yuvarladığımız cezeryelerimizi tabağımızdaki Hindistan cevizimize bulayalım. Cezeryelerimizi tepsiye dizelim ve buzdolabına atalım. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Bal Kabaklı Cezerye, bal kabağı ile yapılması nedeni ile sevilen bir kış tatlısıdır. Bu tarifin en güzel yanı ise evinizde kalan bal kabağı tatlınızı da cezeryeye dönüştürebilecek olmanızdır. Bu sayede farklı bir lezzet kazandırdığınız tatlı ile değişiklik hissedeceksiniz hem de israfı önlemiş olacaksınız.
AFİYET OLSUN
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum