Dinle
Tatlı Tarifleri, Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi, Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı

1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1,5 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

Şerbet için:

3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 kaşık limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:

Sıvıyağ, yumurta ve yoğurt yoğurma kabına konur ve karıştırın. Diğer malzemelerde eklenerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un ve irmik az gelirse ekleyebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış yada fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyu bir kaba koyup şeker eriyene kadar çırpıcı ile karıştırın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbet dökün. Tatlıları tekrar sıcak fırına koyun. Şerbeti tamamen çekene kadar bekletin ve çıkarın. Tatlı soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun…


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!