okunma
Hazır Yufka Baklavası Tarifi

HAZIR YUFKA BAKLAVASI
1 paket hazır baklava yufkası 250 gr. tereyağı 2 su bardağı ufalanmış ceviz veya fıstıkŞerbeti:
3 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker Birkaç damla limon suyuİlk önce şerbet hazırlanır. (Şeker ve su kaynatılır, ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edilip çok az daha kaynatılır.
Tereyağı eritin. Baklava yufkasının biri tezgaha serin. Üzerine az miktar eritilmiş tereyağı gezdirin. İkinci yufkayı üstüne koyun ve onunda üstüne tereyağı gezdirin. Ceviz yada fındık serpin. Dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlayarak oklavaya sarın.
Sağ ve sol elinizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürün. Dikkatlice oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanmış tepsiye yuvarlak bir şekilde dizin. Bu şekilde tüm baklavaları bitirin ve üstüne kalan tereyağını gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırına pişirin. Kızarmış baklavayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üstüne sıcak şerbeti dökün. Üstünü kapatmayın. Bu şekilde şerbetini çekene kadar bekletin. Afiyet olsun
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum